Mnoštvo Zagrepčana sa svijećama i uz pjesmu sinoć proslavilo svetkovinu Majke Božje od Kamenitih vrata

procesija Majke Božje
Zagreb, 31.05.2022 - Procesija Majke Božje od Katedrale do Kamenitih vrata od Katedrale preko Trga Bana Jelačića do Kamenitih vrata. foto HINA/ Damir SENČAR/ ds

Na dan Majke Božje od Kamenitih vrata, zaštitnice grada Zagreba, svečana proslava započela je u utorak u 18 sati prijenosom lika Majke Božje iz Bogoslužnog prostora bl. Alojzija Stepinca na trg ispred Prvostolnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

> Kako je Majka Božja od Kamenitih vrata 1991. proglašena zaštitnicom Grada Zagreba?

> Homilija nadbiskupa Heung-sika prigodom svetkovine Majke Božje od Kamenitih vrata

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svečano misno slavlje u 19 sati na trgu ispred katedrale predvodio je mons. Lazarus You Heung sik, pročelnik Kongregacije za kler, u zajedništvu sa zagrebačkim nadbiskupom kardinalom Josipom Bozanićem, drugim biskupima te svećenicima grada Zagreba.

Nakon svete mise krenula je procesija u kojoj se nosio lik Majke Božje od Katedrale do Kamenitih vrata. Procesija se kretala uobičajenim pravcem: Bakačevom ulicom, sjevernom stranom Trga bana Josipa Jelačića, Radićevom ulicom do Kamenitih vrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.