Na putu prema Krašiću, zagrebački bogoslovi posjetili svetište svetog Josipa

Foto: Nacionalno svetište svetog Josipa

“Dok bogoslovi 3., 4., i 5. godine u Lužnici sudjeluju na duhovnim vježbama, mi smo odlučili hodočastiti u Hrvatsko nacionalno svetište svetog Josipa kako bismo povjerili svetom Josipu naš formacijski put na putu prema svećeništvu.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zahvalni mons. Antunu Senteu, preč. Zlatko Golubiću i časnim sestrama na gostoljubivosti nosimo u srcu radost što smo mogli dublje upoznati kreposni život svetog Josipa, vjeru hrvatskog naroda, brojna uslišanja, te obnovljenu vjeru po zagovoru svetog Josipa. U ime bogoslovne zajednice utječemo se tebi sveti Josipe da nas zagovaraš u potrebama Crkve i Domovine. Sveti Josipe, moli za nas!” zapisao je preč Željko Faltak, rektor Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa u Zagrebu u Knjigu hodočasnika Nacionalnog svetišta svetog Josipa u subotu 24. listopada 2020. godine.

Četrdesetorici hodočasnika iz Zagrebačke bogoslovije mons. Sente je protumačio znamenitosti i povijest štovanja svetog Josipa u hrvatskom narodu, nastanak Nacionalnog svetišta te pojasnio kako i sada postoje Josipovi štovatelji koji rado hodočaste svetom Josipu u Karlovac. Nema organiziranih hodočasničkih zajednica, ali se zato svakog dana susretnemo s nekoliko Josipovih štovatelja iz svih krajeva Hrvatske. Misno je slavlje predvodio preč rektor Faltak u koncelebraciji s vlč. Mariom Dukićem, odgojiteljima i mons. Senteom koji je propovijedao. Trideset i sedam bogoslova prve i druge godine s dvojicom svojih odgojitelja pomolili su se i u župnoj crkvi Blažene Djevice Marije na Dubovcu te su krenuli prema Krašiću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.