Nastavak projekta H-epicentar Connect – zabava sa smislom

H-epicentar Connect je večer za zabavu, dobru atmosferu, druženje mladih. Mi u H-epicentru vjerujemo da mladi trebaju zabavu, ali i da zabave trebaju svrhu. Zabava ne može biti sama sebi svrhom. Zato smo osmislili jedan naoko potpuno normalan tulum, ali smo mu udahnuli dušu. Mi kažemo: idemo se zabavljati, idemo plesati i družiti se, ali idemo i nekome pomoći, upoznati se s nekom pametnom idejom, u normalno vrijeme doći kući i sutradan uredno obavljati svoje dnevne zadatke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zašto naziv Šalji dalje?

Svaka večer ima svoju naziv i temu, a tema prve ovogodišnje večeri je „Šalji dalje“. Ideja je preuzeta iz mrvicu starijeg filma „Pay it forward“ u kojem učenici imaju za zadaću osmisliti način na koji bi oni nešto promijenili u svijetu. Glavnom junaku pada na pamet poprilično jednostavna ideja koju drugi ismijavaju i smatraju neostvarivom. On kaže: napravit ću 3 dobra djela za 3 različite osobe bez posebnog razloga. Zadatak svake od njih je pronaći iduće 3 osobe i napraviti isto i zatim se ta mreža dobrih djela nastavlja vrlo brzo dalje širiti.

Nazivom i malom igrom koju smo osmislili za samu večer želimo potaknuti mlade na nesebično djelovanje u svojoj okolini. Isto tako, osmislili smo mini kampanju koja je još u tijeku i u kojoj svaki dan objavljujemo po jedan jednostavan zadatak kao ideju što možemo činiti svaki dan. Na primjer: posjetiti starije i usamljene susjede, propustiti nekoga kome se žuri na blagajni ili oprati suđe cimeru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

a3 plakat V1 (1)

Humanitarni aspekt zabave

Okupljeni oko dobre zabave želimo pomoći onima kojima je pomoć potrebna. Kroz upoznavanje sa situacijama osoba koje teško žive, učimo se zahvalnosti za sve što imamo u životu, dokazujemo kako zajedno ipak možemo mijenjati stvari, ispravljati jednu po jednu nepravdu, donijeti promjene koje sami ne možemo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ulaznica za ovu večer je 20 kn, a sav prihod ide za liječenje teško bolesne Marije Begović iz Rijeke. Boluje od NEUROFIBROMATOZE – tip 1 (fibromi rašireni po čitavom tijelu), te od KELOIDES MULTIPLICES (22 tumora na tijelu). U Hrvatskoj su skoro odustali od liječenja zbog nezainteresiranosti liječnika, no postoji način liječenja koji je jako spor i neadekvatan, jer je bolest jako rijetka (te je tako HR-zdravstvu liječenje tih bolesti vrlo velika nepoznanica). U Njemačkoj se mogu izliječiti obje vrste bolesti. Sama operacija u inozemstvu (bez popratnih troškova) košta 40.000 EUR, što je njenoj obitelji, doslovno, nezamisliva svota novaca.

Svaka večer ima goste

Osim same zabave i humanitarnog aspekta, želimo na svakoj večeri mladima prezentirati neku pametnu ideju, inicijativu, nešto što će ih obogatiti i otvoriti im perspektivu. Ovog četvrtka nam u goste dolazi udruga Put do uspjeha koja mladima pomaže u otkrivanju vlastite kreativnosti i talenata koji ih čine jedinstvenima. Udrugu Put do uspjeha inicirali su mladi i motivirani pojedinci – poduzetnici, studenti, menadžeri, umjetnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svrha udruge je pomoći mladima da prepoznaju svoj potencijal i ostvare osobne ciljeve pronalaskom svog “puta do uspjeha”. Žele pomoći da mladi različitih profila naprave pozitivne promjene u njihovom osobnom i profesionalnom životu, a samim time i u društvu.

Cilj udruge nije promoviranje postizanja uspjeha “preko noći” već uvjerenja da se do uspjeha može doći samo napornim radom, upornošću i proaktivnošću. Za njih je najlakši način da ne posustajemo pred strahovima i neuspjesima taj da budemo uporni i da radimo ono što volimo.

Gdje je H-epicentar?

U četvrtak je to Ritam grada – klub centru Zagreba. Tražili smo adekvatan prostor i ljude koji će prepoznati ideju, primiti nas i to smo našli. Ovim putem se žele zahvaliti ekipi iz Ritma grada i nadaju se da je ovo tek početak jedne lijepe suradnje. Sve vas srdačno pozivamo u četvrtak od 20 h na drugačiju zabavu – zabavu sa smislom. Budi H-epi i šalji dalje!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.