Neraspadnuto tijelo svetog Leopolda Mandića stiže u Dubrovnik: ‘Svojim primjerom pokazuje nam kako trebamo živjeti’

Foto: fah

Dubrovački biskup Mate Uzinić rekao je u ponedjeljak u Dubrovniku ususret skorom dolasku neraspadnutog tijela sv. Leopolda Bogdana Mandića u taj grad kako tu nije riječ o mrtvom tijelu jednog čovjeka nego o relikvijama jednog sveca, koji je svojim primjerom pokazao kako treba živjeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

> (FOTO) Sjećate li se kolona vjernika u Zagrebu za svetog Leopolda Bogdana Mandića?

“Susret s relikvijama sveca je susret s onim koji nam svojim životom, svojim primjerom pokazuje kako i mi trebamo živjeti i, s druge strane, mi vjerujemo da nas on u tom nastojanju da tako živimo, naravno u našim konkretnim okolnostima, može svojim zagovorom pratiti i pomagati”, rekao je Uzinić .

> (VIDEO) Tijelo sv. Leopolda Mandića stiglo u Zagreb!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić rekao je kako je važno da ta relikvija bude u središtu Županije budući da je upravo sv. Leopold Bogdan Mandić njezin zaštitnik.

”Važno je da nakon Zagreba ta relikvija bude i u središtu naše Županije, posebno jer je sv. Leopold Bogdan Mandić zaštitnik naše županije. Naši ljudi su u većini vjernici, poštuju vjeru i tradiciju uopće i siguran sam da će i oni primiti s velikim zadovoljstvom ovu priliku da se susretnu sa svecem”, rekao je Dobroslavić.

Neraspadnuto tijelo sv. Leopolda Bogdana Mandića dočekat će se u subotu, 16. rujna oko 20 sati kraj predjela Hladnice, a potom se u procesiji ide do svetišta Gospe od Milosrđa gdje će tijelo biti izloženo. Organizirano je i bdijenje do 4 sata ujutro, kada počinje misa koju će predvoditi fra Mijo Šarčević, kapucin i gvardijan u Varaždinu. Mise u 7 te u 9 sati sati predvodit će don Robert Ćibarić, župnik sv. Mihajla na Lapadu, odnosno fra Marinko Šakota, župnik u Međugorju. U 11 satu misu predvodi mons. Mate Uzinić, a u 14 sati je svečani ispraćaj za Split.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

> (FOTO) Oproštajnom molitvom ispraćeno tijelo sv. Leopolda Bogdana Mandića

Podsjetimo, 13. travnja 2016. tijelo svetog Leopolda Mandića stiglo je u Zagreb gdje su na tisuće vjernika u kolonama dolazile kako bi dodirnule sarkofag sveca. Zajedno s tisućama vjernika pred zagrebačkom katedralom dočekao ga je zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić. Čašćenje svečeva tijela bilo je u zagrebačkoj katedrali 13. i 14. travnja, a potom sve do ponedjeljka 18. travnja u crkvi sv. Leopolda Bogdana Mandića u Dubravi.

Organizatori ističu kako je tijekom tih pet dana preko 200 tisuća vjernika odalo počast tijelu svetoga Leopolda Bogdana Mandića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.