Novi apostolski nuncij kardinalu Bozaniću: ‘Bit će mi čast služiti u zemlji koja se diči postojanom tradicijom vjernosti Petrovoj Stolici’

Foto: snimka zaslona, Laudato TV

Novoimenovani apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj Giorgio Lingua uputio je 22. kolovoza 2019. godine pismo zagrebačkom nadbiskupu kardinalu Josipu Bozaniću,, priopćavaju iz Zagrebačke nadbiskupije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Po povratku na Kubu s godišnjeg odmora, želim Vam od srca zahvaliti na srdačnom pismu koje ste mi uputili 22. srpnja ove godine, na sâm dan mog imenovanja Nuncijem u Hrvatskoj.

Bit će mi čast služiti u zemlji koja se diči postojanom tradicijom vjernosti Petrovoj Stolici i osjećajem punim poštovanja prema Rimskom prvosvećeniku.

U kratkom telefonskom razgovoru odmah nakon mog imenovanja, Vi ste spomenuli mog mnogopoštovanog zemljaka, preuzvišenog mons. Giulija Einaudija, koji me je čak dva puta prethodio u istoj službi, uvijek s razmakom od više godina, najprije na Kubi, a zatim u Hrvatskoj. Kao što sam Vam rekao, želio sam poći na njegov grob kako bih mu povjerio svoje poslanje i molio za hrvatski narod za kojeg osjećam da ga već volim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U iščekivanju skorašnjeg susreta s Vama, svoju službu povjeravam Vašem slavnom predšasniku, blaženom Alojziju V. Stepincu, učitelju vjernosti Domovini i Svetoj Stolici, te rado koristim priliku da to potvrdim Vašoj Uzoritosti“, stoji u pismu nuncija Lingue.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.