Odšteta za klevetu: Oskarovac Geoffrey Rush dobio 609.000 dolara

Foto: wikimedia/Eva Rinaldi

Oskarovac Geoffrey Rush dobio je u četvrtak 609.000 dolara odštete nakon što je sud odlučio da ga je australski tabloid oklevetao napisavši da se nedolično ponašao prema kolegici u predstavi Kralj Lear.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rush je tužio Daily Telegraph zbog serije tekstova u kojima se pisalo o pritužbama na njegov račun tijekom pripremanja predstave 2015.

U jednom tekstu pisalo je da je glumca, koji je igrao manju ulogu, kolegica optužila za nedolično ponašanje, bez navođenja pojedinosti o kakvom se točno ponašanju radilo.

“Bio je to senzacionalistički članak najgore vrste”, izjavio je sudac Michael Wigney u prepunoj sudnici u Sydneyu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rush, koji je dobio Oscara 1997 za film “Sjaj” i igrao u uspješnici “Pirati s Kariba”, rekao je da ga je list prikazao kao pervertita, a njegov odvjetnik podnio je zahtjev za odštetom.

“U ovom slučaju nema pobjednika. Bilo je jako stresno za sve uključene strane”, rekao je Rush novinarima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.