Otvoren Hrvatski bal u Beču

Tradicionalni 23. Hrvatski bal u organizaciji Austrijsko-hrvatske zajednice za kulturu i sport otvoren je u subotu navečer u dvorani Arcotela Wimberger u Beču.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bal je okupio oko 600 Hrvata iz Beča i Austrije, njihove goste iz Hrvatske te prijatelje Austrijance i pokrovitelje te kulturne manifestacije gradonačelnika Zagreba Milana Bandića te predstojnicu Državnog ureda za Hrvate izvan Hrvatske Dariju Krstičević.

“Ta kulturna manifestacija je tradicija i simbol okupljanja Hrvata i njihovih gostiju u austrijskoj metropoli”, naglasio je prigodom otvaranja predsjednik Austrijsko-hrvatske zajednice za kulturu i sport Miroslav Piplica.

Austrijsko- hrvatska zajednica za kulturu i sport osnovana je 1990., koordinira rad 26 hrvatskih udruga i dviju sportskih liga Hrvata u Beču i ima više od 5000 aktivnih članova rekao je Piplica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Bal je hvalevrijedna tradicija, prigoda zajedničkog druženja i susreta i očuvanja kulture i običaja naših ljudi koji su našli drugu domovinu u Austriji i postali pravi most između dva glavna grada”, rekao je Bandić, koji je i počasni predsjednik Austrijsko-hrvatske zajednice za kulturu i sport.

“Bal povezuje Zagreb i Beč s kojim Zagreb i Hrvatska imaju iznimno bliske i prijateljske odnose”, rekao je Bandić.

Krstičević je istaknula važnost te priredbe u njegovanju hrvatske vlastitosti i kulturne baštine te najavila daljnje jačanje veza i suradnje s iseljenom Hrvatskom što je i glavna zadaća tog ureda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zastupnik u Hrvatskom saboru Ante Babić (HDZ) ocijenio je bal kao značajnu poveznicu među Hrvatima u Austriji što potvrđuje i činjenica da je riječ već o 23. tradicionalnom okupljanju na toj priredbi.

Bal se održava pod pokroviteljstvom Zagreba i Beča, hrvatskog veleposlanstva u R. Austriji te Državnog ureda za Hrvate izvan Hrvatske.

U glazbenom dijelu priredbe nastupaju Jole, Lidija Bačić i Ana Rucner, a nastupit će i Kulturno umjetnička društva Tomislavgrad i Bosanska Posavina iz Beča.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.