Otvorena izložba “Oblikovatelji sjećanja – fotografi i dizajneri Dubrovačkih ljetnih igara”

Retrospektivna izložba „Oblikovatelji sjećanja – fotografi i dizajneri Dubrovačkih ljetnih igara“, koju su povodom svoje 65. obljetnice Igre pripremile u suradnji s Muzejem za umjetnost i obrt, otvorena je pred brojnom publikom u atriju palače Sponza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukupno 34 plakata i 107 fotografija nastalih tijekom 65 godina Igara izloženo je u atriju palače Sponza i u Multimedijalnom centru Visia, a izložba je obogaćena multimedijalnim prezentacijama i video projekcijama legendarnih dramskih i plesnih izvedbi s Dubrovačkih ljetnih igara.

Autorica stručne koncepcije izložbe je profesorica povijesti umjetnosti Marija Tonković, a priprema izložbe trajala je gotovo godinu dana jer je materijal trebalo skupiti iz različitih izvora pošto je arhiv Igara dijelom izgorio ratne 1991. godine. Tako je izložba bila idealna prilika da se prikupljenim materijalom, sada digitalno obrađenim, iz raznih muzeja, arhiva i privatnih izvora, dopuni i rekonstruira Arhiv Dubrovačkih ljetnih igara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.