Papa Franjo: ne možete ratovati u ime Boga

Papa Franjo pozvao je na nedjeljnom Angelusu na prestanak nasilja u Iraku i Gazi te održao tihu molitvu za žrtve sukoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“U nevjerici smo, zaprepašteni vijestima koje stižu iz Iraka. Tisuće ljudi, među njima i brojni kršćani, okrutno su protjerani iz kuća, djeca bježe i umiru od gladi i žeđi, žene otimaju, ljude masakriraju, vlada nasilje svih vrsta, posvuda destrukcija – destrukcija domova te vjerske, povijesne i kulturne baštine. Sve to duboko vrijeđa Boga i duboko vrijeđa ljudskost. Ne možete širiti mržnju u ime Boga, ne možete ratovati u ime Boga”, rekao je Papa nakon molitve Angelusa.

Papa je pozvao lokalne i svjetske organizacije na pronalaženje rješenja koje će zaustaviti nasilje i obnoviti vladavinu prava. Obznanio je kako će njegov osobni izaslanik kardinal Fernando Filoni u ponedjeljak iz Rima otputovati u Irak kako bi Iračanima poručio da je Papa “uz njih”.

Naime, sjever Iraka su zauzekli pripadnici ISIL-a. Tamo su kršćani suočeni sa smrću ukoliko ne pobjegnu ili prijeđu na islam. Teroristička skupina preuzela je grad Mosul, a sada kontrolira i Ninivu, prenose mediji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Okupljeni na rimskome trgu svetoga Petra utihnuli su kad je Papa prekinuo pripremljeni govor i zatražio minutu šutnje.

Papa Franjo je pozvao i na uspostavljanje mira u Gazi te dodao kako rat između Palestine i Izraela „ubija nedužne žrtve, djecu i jedino produbljuje konflikt između Izraelaca i Palestinaca“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.