Petrinjci izložbom obilježili Oluju

Oslobodilačke akcije Oluja i povratka u svoj oslobođeni grad, izložbom “20 godina poslije”, prisjetili su se i mnogi Petrinjci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brojnim fotografijama i dokumentima, prikazane su akcije osloboditelja, pripadnika Druge gardijske brigade Grom, 12. petrinjske pukovnije, te drugih braniteljskih postrojbi, koje su uz velike napore i žrtve trećeg dana akcije, u nedjelju 6. kolovoza 1995., oslobodile Petrinju, inače snažno uporište vojske tzv. SAO Krajine.

O kakvom žestokom otporu okupatora se radilo svjedoče i podaci da su u oslobodilačkim akcijama, uz ostale, nadomak Petrinje, poginuli zapovjednik 2. bojne Druge gardijske brigade Grom Predrag Matanović i zapovjednik 57. brigade “Marijan Celjak”, Stjepan Grgec.

O izložbi, čiji su organizatori POU Hrvatski dom Petrinja i petrinjski ogranak Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, govorili su njeni autori Domagoj Bernić i Zvonimir Martinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.