Pogledajte najavu dokumentarca o udbaškim ubojstvima u Njemačkoj

ubojstva
Izvor: Dragan Čotić

Povodom podnesene molbe za pomilovanjem, od njemačkog suda osuđene, Zdravka Mustača i Josipa Perkovića, uskoro će svjetlo dana ugledati njemački dokumentarni film redatelja Dragana Čotića ”Ubojstva naređena iz Beograda” koji tematizira politički motivirana ubojstva hrvatskih emigranata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj dokumentarni film bavi se vjerojatno najdužom neriješenom serijom ubojstava na njemačkom teritoriju i krvavim poglavljem njemačko-jugoslavenske povijesti koje je jedva poznato njemačkoj (i hrvatskoj) javnosti.

”Ubojstva naređena iz Beograda’ je ne samo za hrvatsku javnost od velike važnosti jer je u njemu po prvi puta ispričana priča o jugoslavenskom državnom terorizmu sa stajališta žrtava. Djeca, rodbina i prijatelji udbinih žrtava kao i preživjeli udbinih atentata izvještavaju o svojim dramatičnim i bolnim iskustvima.

>Štedul je preminuo ne dočekavši pravdu do kraja, no gdje je danas njegov egzekutor Vinko Sindičić?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U filmu sudjeluju i njemački bivši istražitelj, njemački povjesničari i političar koji kao svjedoci vremena i eksperti analiziraju političku i povijesnu pozadinu njihovih potresnih sudbina”, najavio je Čotić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.