Predbožićni susret kardinala Bozanića s predstavnicima Caritasa: ‘Crkva ne može bez vas’

Foto: Zagrebačka nadbiskupija

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić susreo se u srijedu 18. prosinca 2019. godine u Nadbiskupskom dvoru s djelatnicima Caritasa Zagrebačke nadbiskupije predvođenim ravnateljicom s. Jelenom Lončar. Susretu je prisustvovao mons. Mijo Gorski, pomoćni biskup zagrebački i biskupski vikar za grad Zagreb te mons. Juraj Jerneić, predsjednik zagrebačkog Caritasa, priopćio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Foto Zagrebačka nadbiskupija

U ime djelatnika Caritasa, čestitku Kardinalu uputila je ravnateljica s. Jelena Lončar. Podsjetivši na riječi kardinala Bozanića prigodom obilježavanja 25. obljetnice rada kuće Blaženi Alojzije Stepinac u Brezovici: „Nemojte zaboraviti put do Boga, nemojte zaboraviti moliti jer svakome od nas Bog je blizu i On nas ljubi.“, s. Lončar je istaknula: „Po slobodi, tom najvećem daru kojim nas je Ljubav obdarila, stavlja pred nas mogućnost izbora, mogućnost ponovnog izbora ljubavi. Mi, koji smo u ovo predvečerje s Vama, predstavljamo zaposlenike i volontere Caritasa Zagrebačke nadbiskupije – one što se danomice nastoje opredjeljivati za ljubav prema bližnjemu – za Caritas.“

Osvrnuvši se na godinu koja je na izmaku, s. Lončar je istaknula kako je bila ispunjena događanjima i aktivnostima koje su imale samo jedan cilj – susresti čovjeka i iskazati mu ljubav.

„U našem radu posebno je dragocjena i značajna Vaša blizina i podrška koja će nam omogućiti još bolje uvjete rada za najpotrebnije“, rekla je s. Lončar dodavši kako „svi dionici Caritasa radosno iščekuju skoro preseljenje uprave i službi Caritasa u primjerenije prostorne i radne uvjete: „U zahvalnosti za učinjeno, nadamo se da će objedinjeno djelovanje biti poticaj da činimo više i bolje. Bez Vašeg zauzimanja i materijalne potpore taj dugo očekivani iskorak ostao bi tek čežnja, daleko od stvarnosti. Nastojat ćemo da u godini koja je pred nama prisutnost i djelovanje Caritasa u našoj Nadbiskupiji bude put do Boga za one koji nas trebaju.“

Kardinal Bozanić u svom je obraćanju podsjetio kako Crkva ne može bez Caritasa te da svako djelovanje zagrebačkog Caritasa mora očitovati upravo tu činjenicu. Zahvalio je svim djelatnicima, volonterima i svima uključenima u djelovanje Caritasa što to svjedočanstvo neumorno pokazuju kroz svoj rad, žrtve, molitve i nesebičnu ljubav.

„Caritas okuplja mnoge ljude od svoje župne razine do središnjih institucija. Tu povezanost treba neprestano razvijati i jačati kako bi naše svjedočanstvo vjere i ljubavi prema bližnjima bilo što potpunije i efikasnije“, rekao je Kardinal izrazivši radost što se radovi na novim prostorima Caritasa privode kraju, a što će zasigurno doprinijeti još boljem radu.

Podsjetivši kako će Zagrebačka nadbiskupija biti domaćin mladima na 11. susretu hrvatske katoličke mladeži u Zagrebu 9. i 10. svibnja 2020. godine, Kardinal je izrazio želju da u pripremi i održavanju tog susreta bude prisutan i Caritas, pozvavši okupljene predstavnike Caritasa da domisle najbolji način te prisutnosti. Na kraju svog obraćanja svima je poželio obilje blagoslova uz Božić i u novoj 2020. godini. Nakon Kardinalova obraćanja susret je nastavljen razgovorom okupljenih oko tema vezanih uz život i djelovanje Caritasa s naglaskom na izazovima koji se nalaze pred njim.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr