Predsjednica uručila odlikovanje Milki Zadro, majci vukovarskog generala Blage Zadre

zadre
Foto: snimka zaslona

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović uručila je danas u Vukovaru Milki Zadro (97), majci jedinog vukovarskog generala Blage Zadre odličje Reda Danice Hrvatske s likom Katarine Zrinski, javlja Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Posebna mi je čast uručiti vam ovo odlikovanje za sve što ste učinili kao majka, kao žena, kao netko tko je ne samo odgojio nekoga poput Blage Zadre nego i pokazao kako se voli, bori i gradi Hrvatska”, rekla je na kratkoj svečanosti održanoj u Domu za starije i nemoćne osobe Grabar-Kitarović.

Istaknula je i kako Svečana Sinjska alka, koja se danas trči u Vukovaru, simbolično povezuje sjever i jug, odnosno, dva grada heroja, Vukovar i Sinj, koji su svaki u svoje vrijeme dali nemjerljiv doprinos u obrani Hrvatske.

Nakon uručenja odličja Milka Zadro je kroz suze zahvalila svima na ukazanoj časti te zamolila sina Stanka da se u ime cijele obitelji zahvali još jednom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ovo je iznimno značajno za majku kao i cijelu obitelj. Ponosni smo kao obitelj na majku Milku i oca Jozu koju su od osmero djece nas šest podigli na noge. Od uže i šire obitelji četvero ih je poginulo u obrani Hrvatske”, rekao je Stanko Zadro.

Prijedlog za dodjelu odlikovanja Milki Zadro uputio je predsjednik Udruge pravnika Vukovar 91 Zoran Šangut.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.