Predstavljanje knjige Marije Jagatić-Nosalj “Uspomene”

Foto: hkv.hr

Predstavljanje knjige “Uspomene” autorice Marije Jagatić-Nosalj održat će se u petak 7. travnja u 19.30 sati u Dvorani sv. Ivana Pavla II. u sisačkom Velikom Kaptolu.

Knjigu će predstaviti predsjednik Hrvatskog kulturnog vijeća i književnik Đuro Vidmarović, književnik Hrvoje Hitrec, kolumnist Marko Ljubić, publicist Damir Borovčak te urednik i priređivač knjige Ivan Hrvoić.

Osim u Sisku knjiga će biti predstavljena u utorak 4. travnja u 19. sati u Dvorani Vijenac u Zagrebu (Kaptol 29a), te u nedjelju 9. travnja u 19 sati u Domu kulture „Stjepan Radić“ u Martinskoj Vesi.

Marija Jagatić-Nosalj (Martinska Ves, 1921. – Veli Lošinj, 2002.) svojoj je obitelji, ali i hrvatskom narodu, u nasljedstvo ostavila zapise povijesno važnih sjećanja na razdoblje od sedamdesetak godina naše povijesti, počevši s događajima poslije ubojstva Stjepana Radića 1928. godine.

Autoričina je majka bila nećakinja Stjepana Radića, a otac ugledni hrvatski političar Mato Jagatić pa, iako je autorica tek obična, skromna žena iz naroda, u knjizi progovara kao dobar poznavatelj društvenih i političkih prilika i događaja. Riječ je o vrlo dragocjenim i zanimljivim zapisima, o svjedočanstvu osobe koja kroz obiteljsku priču i osobno iskustvo progonjene i maltretirane Hrvatice koja je trpjela teror komunističkih vlasti zbog nametnute stigme svojega podrijetla i prezimena zapravo razlaže hrvatsku priču tijekom četiriju državnih vlasti koje su se smjenjivale u razdoblju od sedamdesetak godina.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr