Predstavljanje knjige prof. dr. sc. Matka Marušića ‘Mi Hrvati’ 20. prosinca u Zagrebu

Foto: narod.hr

Predstavljanje knjige prof. dr. sc. Matka Marušića ‘Mi Hrvati’ održat će se 20. prosinca u Hrvatskom liječničkom domu u Zagrebuu u 18 sati.

Uz autora prof. Marušića knjigu će predstaviti akademkinja Mirna Šitum, prof. dr. sc. Ivan Malčić, pjesnikinja Ljubica Benović i urednica Anđa Raič.

„Mi Hrvati“ je knjiga koja kroz prikaz Hrvata, njihovih vrlina i mana, opisuje stoljetnu čežnju za samostalnom i slobodnom državom. Matko Marušić, znanstvenik i književnik, pripovijeda kroz svoja iskustva i iskustva svoje obitelji i poznanika, o životu hrvatskih domoljuba i vjernika od vremena socijalističke Jugoslavije do danas. Knjiga je humoristična, ali prožeta i potresnim pripovijetkama o stradanjima, siromaštvu i isključenosti iz političkoga i društvenoga života. Dodirnute su sve glavne sastavnice života, od gradnje kuće i domoljublja, preko vjere i ljubavi do umjetnosti i športa. (Nogomet ima posebno poglavlje.) Često duhovito, a ponekad i romantično, iznose se bolne istine i novija hrvatska povijest predstavlja kroz oči običnoga hrvatskoga čovjeka.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr