Predstavljanje nove knjige Dragutina Pavličevića, o kojoj će govoriti i Zlatko Hasanbegović

Foto: snimka zaslona/montaža narod.hr

Naklada P.I.P. poziva na predstavljanje knjige Povijest jednog povjesničara (Doživljaji iz borbe protiv “klasnog neprijatelja” u Zagrebu od 1947. do 1952.), Dragutina Pavličevića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predstavljenje će se održati u srijedu, 14. veljače 2018. u 12 h, u Novinarskom domu, Perkovčeva 2, Zagreb.

Foto: snimka zaslona

O knjizi, uz autora Dragutina Pavličevića, govore autorovi nekadašnji asistenti i suradnici:

sc. ZLATKO HASANBEGOVIĆ, povjesničar;
prof. dr. sc. ŽELJKO HOLJEVAC, povjesničar;
prof. dr. sc. JOSIP JURČEVIĆ, povjesničar
te urednik knjige JOSIP PAVIČIĆ.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok se Dragutin Pavličević (Luka Krmpotska, 1932.), autor glasovite ‘Povijesti Hrvatske’, u svojim historiografskim studijama bavio drugima, u ovoj se knjizi pozabavio vlastitim doživljajima iz doba kad se na razmeđu četrdesetih i pedesetih godina, u jeku uspostave nove komunističke vlasti, kao dječak našao u Tehničkoj školi i njezinom internatu u Zagrebu. U nizu povezanih memoarskih priča opisao je događaje u kojima je sudjelovao, one naoko male iz svoje škole, ali i one naoko velike iz života društva koje se silom preobražavalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.