Predstavljena knjiga pape Franje “Poniznost. Put prema Bogu”

Predstavljena je knjiga “Poniznost. Put prema Bogu” Jorge Maria Bergoglia / pape Franje u kojoj nas Papa uvodi u duboko razmišljanje o poniznosti kao jednoj od temeljnih krjeposti za istinsku izgradnju pojedinca i zajedništva među ljudima.

“Nadahnuta spisima crkvenoga oca Doroteja iz Gaze, poznata po svojim duhovnim poukama monasima, ova knjiga svakoga potiče na duhovno preispitivanje te ukazuje na temeljni razlog razjedinjenosti u društvu, podjele koje proizlaze iz ogovaranja, međusobnoga ranjavanja, isključivanja, omalovažavanja itd.”, rečeno je tijekom predstavljanja knjige.

Papa ističe da je važno u srcu formirati ispravan stav ispitivanja savjesti, odnosno preispitivanja sama sebe, koji otvara prostor i samooptuživanju. Da bi se to moglo učiniti, potrebno je napustiti sve predrasude, nesvjestan ili licemjeran stav predstavljanja takva čina kao nečega djetinjasta i kukavičkoga. Umjesto toga, potrebno je znati kako optuživanje sama sebe uključuje hrabrost da se odrekne uljepšavanja sebe pred drugima, kako bi se očitovala istina.

Stoga Jorge Bergoglio, danas papa Franjo, ističe važnost čina poniznosti koji utječe na razumijevanje sama sebe, ali i drugih ljudi.

Knjiga je ovo koja proniče u tajnu razumijevanja čovjeka kao takva, ali i društva u cjelini, nudeći veliko duhovno blago iz pera čovjeka koji vlastitim životom svjedoči ono što naučava, priopćili su iz nakladne kuće Verbum.

Knjiga su predstavili Petar Balta i Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum, danas u prostorijama nakladne kuće Verbum.

U izdanju Verbuma do sada je objavljeno nekoliko knjiga pape Franje i knjiga o njemu: “Korupcija – zlo našega vremena” te prvi svezak Papinih obraćanja i kateheza “Ne dajte da vam ukradu nadu!”, kao i knjiga razgovora s kardinalom Bergogliom “Papa Franjo – O životu i vjeri” te biografija iz pera Andree Torniellija “Papa Franjo. Cjelovita biografija – život, ideje i poruke”.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr
Photo: fah