Predstavljena Ljekaruša fra Jure Marčinkovića – najsuvremenija i najpotpunija hrvatska ljekaruša

Foto: Verbum

‘Ljekaruša fra Jure Marčinkovića’ najpoznatija je i najpotpunija hrvatska ljekaruša s više od 1100 prirodnih i provjerenih recepata koji mogu pomoći pri liječenju mnogih bolesti kao i pri očuvanju i unaprjeđivanju zdravlja. Knjiga je obogaćena i proslovom sv. Bazilija o liječenju, ljekovitim biljkama i liječništvu.

U prostorijama nakladne kuće Verbum na konferenciji za medije u četvrtak, 6. lipnja predstavljena je knjiga Ljekaruša fra Jure Marčinkovića, a knjigu su predstavili dr. sc. Miro Radalj i mr. sc. Petar Balta, direktor i glavni urednik nakladne kuće Verbum.

Ljekaruše, odnosno rukopisi i knjige recepata i savjeta pučke medicine s opisom njihova pripremanja i uputama o liječenju različitih bolesti i stanja postoje na hrvatskomu jeziku već više od sedamsto godina. Najsuvremenija i najpotpunija od njih je Ljekaruša fra Jure Marčinkovića koju je sada u novom izdanju upravo objavila nakladna kuća Verbum.

Ovaj poznati franjevac već se više od sedamdeset godina bavi istraživanjem narodnih recepata, franjevačkih ljekaruša, prikupljanjem ljekovitih biljaka, plodova i pripravom ljekovitih čajeva, balzama, masti i drugih pripravaka, pomažući mnogim ljudima da ozdrave ili da im bude bolje.

Iskustva i recepte s ljekovitim prirodnim pripravcima sažeo je u svojoj Ljekaruši u kojoj je skupio više od 1100 prirodnih recepata, provjerenih stoljetnom primjenom, za 136 bolesti i stanja, dajući praktične i razumljive savjete za ozdravljenje uz pomoć biljnih pripravaka i pravilne prehrane.

Ovaj sveobuhvatni priručnik narodne medicine u četrnaest poglavlja obrađuje gotovo sve najčešće bolesti te fizičke i psihičke tegobe. Svako poglavlje temelji se na jednomu sustavu organa i najčešćim bolestima i poteškoćama vezanima uz taj sustav. Autor u formi pitanja i odgovora na jednostavan i detaljan način opisuje svaku bolest i njezine karakteristične simptome, opisuje proces ozdravljenja te daje savjete koji se temelje na prirodnim, ljekovitim, jeftinim i jednostavnim biljnim pripravcima i receptima.

Budući da sadrži velik broj korisnih savjeta koji mogu pomoći pri liječenju mnogih bolesti kao i pri očuvanju i unaprjeđivanju zdravlja Ljekaruša fra Jure Marčinkovića vrlo je koristan priručnik u svakidašnjemu obiteljskom životu, ali može biti i važna dopuna i podrška medicinskim terapijama.

Knjiga Ljekaruša fra Jure Marčinkovića dostupna je u svim knjižarama Verbum kao i preko web knjižare Verbum.hr, a moguće je o njoj više saznati na linku ovdje.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr