Producent filma Spotlight: ‘Papa Franjo, zaštitite djecu i obnovite vjeru’

Spotlight, film koji se bavi svećeničkim zlostavljanjem maloljetnika i načinom na koji je cijeli slučaj bio zataškavan od strane Bostonske nadbiskupije, osvojio je na dodjeli Oscara nagradu za najbolji film i najbolji scenarij što je jedan od producenata filma iskoristio kako bi pozvao papu Franju na veću zaštitu djece.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Producent Michael Sugar istaknuo je kako je Spotlight “dao glas preživjelim (žrtvama seksualnog zlostavljanja)”.

“Ovaj Oscar osnažuje taj glas. Nadamo se da će se on pretvoriti u zbor koji će odjekivati sve do Vatikana. Papa Franjo, vrijeme je da zaštitite djecu i obnovite vjeru”, nadodao je.

Glumci i osoblje koje je radilo na filmu više je puta istaknulo da nije riječ o filmu protiv Crkve. Tako je jedan od scenarista Tom McCarthy u siječanjskom intervjuu za Catholic Herald izjavio kako se radi o “osjetljivom problemu”, naglasivši pritom kako nisu htjeli pristupiti problemu na “senzacionalistički ili naklonjen” način.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ne radi se samo o pitanju novina koje istražuju Crkvu već o puno većem pitanju društvenog suučesništva i popustljivosti, u ovom slučaju prema Crkvi, ali i općenito.”

Više pročitajte OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.