Seksualno napastovanje dječaka: Redatelj filma ‘Bohemian Rhapsody’ izgubio prestižnu nominaciju

Foto: Dick Thomas Johnson, commons.wikimedia.org

Prema najnovijim saznanjima stranih medija, Bryan Singer, redatelj filma ‘Bohemian Rhapsody’ neće biti u konkurenciji za nagradu BAFTA zbog optužbi za seksualno napastovanje. Istovremeno filmu koji je oduševio svjetsku publiku, nominacija ostaje, javlja Tportal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“BAFTA smatra kako je ovo ponašanje neprihvatljivo i inkompatibilno s njenim vrijednostima”, napisali su glasnogovornici udruge koja organizira prestižnu dodjelu nagrada koja se održava u nedjelju 10. veljače u londonskom Royal Albert Hallu.

Singer je prethodno režirao filmove poput X-Mena, Superman: Povratak i Privedite osumnjičene, za koje je 1996. dobio nominaciju za Bafta, a glumac u filmu Kevin Spacey, također još jedan od seksualnih napasnika, za tu ulogu dobio je Oscara u kategoriji najboljeg sporednog glumca.

Hollywood: Kako su se skrivala silovanja i pedofilija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

> Hollywood: Skrivanje silovanja i pedofilije – Kevin Spacey ispričao se zbog seksualnog zlostavljanja maloljetnika

> Izboden glumac koji je progovorio o pedofiliji u Hollywoodu? Tvrdi da je napadnut iz osvete

> Hollywood: Predsjednik Akademije filmskih umjetnosti optužen za seksualno zlostavljanje

Tekst se nastavlja ispod oglasa

> Slučajevi seksualnog zlostavljanja u Hollywoodu u drugom planu u medijima pred priznanjima o homoseksualnosti?

Optužbe protiv Singera navodno su se pojavile još prije pet godina, a redatelj je prema izjavama neimenovanih svjedoka punih 20 godina napastovao više muškaraca. Posebno problematično je što su neki od njih izjavili su kako ih je redatelj zaveo dok su bili maloljetni, a drugi su čak tvrdili i da ih je silovao.

Pedesettrogodišnji redatelj odbacuje optužbe te iz naziva “homofobnim podmetanjem”, navodi BBC.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj slučaj još je jedan u nizu lavina optužbi za silovanje koja je pokrenuta slučajem Harveyja Weinsteina, Kevina Spaceya i drugih, otkrivajući tamnu hollywoodsku stranu gdje su zlostavljači žrtve ucjenjivali, te se zataškavali slučajevi silovanja i pedofilije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.