‘Stopama kraljice Katarine’: Ljetna škola za djecu iz Domovine i iseljeništva!

Foto: kraljicabih.com

Ljetna škola „Stopama Kraljice Katarine“ organizirani je kreativni boravak djece iz iseljeništva i Domovine uzrasta od 7 do 16 godina.

Održava se za vrijeme ljetnog raspusta od 8.7.2018. godine do 14.7.2018. godine.

Osnovni cilj Ljetne škole „Stopama Kraljice Katarine“ jest davanje mogućnosti djeci iz iseljeništva da u centrima hrvatske duhovnosti i kulture uče hrvatski jezik i pismo, upoznaju običaje, kulturu i povijest svog naroda družeći se sa vršnjacima iz Hrvatske i BiH.

Učenjem materinskog jezika, kulture i povijesti, djeca će biti na putu očuvanja nacionalnog identiteta. Također, cilj je da djeca ostvare kontakte sa svojim vršnjacima iz raznih zemalja i razmjene iskustva i saznanja o različitim kulturama.

To je škola bez ocjena, škola razgovora i pitanja, organizirana u prirodi, na izletima gdje se igra, pjeva, natječe i raduje svakom danu.

Hrvati od 7. stoljeća žive na prostoru Bosne i Hercegovine. Kroz povijest su se stalno raseljavali te danas žive na svim svjetskim kontinentima. Program Ljetne škole kraljice Katarine je namijenjen djeci raseljenih Hrvata iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske kako bi bliže upoznali svoje korijene kroz različite teme:

– povijest Hrvata iz BiH.

– simboli BH Hrvata kroz povijest

– religija, umjetnost i književnost

– glazba i običaji

– šport i obrazovanje

– život i običaji

– tradicionalna jela

Sudionici kampa bit će smješteni u kompleksu etno-sela “Herceg” u Međugorju, a kroz tjedan dana bogatog programa ispunjenog kulturnim, edukativnim i zabavnim sadržajima, posjetit će muzej franjevačkog samostana u Ljubuškom, park prirode Blidinje, franjevački samostan u Širokom Brijegu, kraljevski grad Bobovac i Kraljevu Sutjesku, Jajce

Više detalja pogledajte na mrežnim stranicama ljetne škole.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr