Svečano zatvaranje: Nagrada “Andrija Buvina” Bernhardu Meuseru

Dodjelom nagrade njemačkom publicistu i inicijatoru projekta Youcat Bernhardu Meuseru u Splitu su svečano zatvoreni 10. “Dani kršćanske kulture. U glazbenom je dijelu programa nastupila Schola cantorum Umjetničke akademije u Splitu pod ravnanjem Sare Dodig.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nagrada “Andrija Buvina” tradicionalno se dodjeljuje za izniman doprinos kršćanskoj kulturi, a nosi ime po autoru vratnica  splitske prvostolnice čija se 800. obljetnica postavljanja obilježava ove godine.

Čestitajući dobitniku, splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić istaknuo je kako “kultura nije zatvorena u naše prostore nego je otvorena prema drugima kao što smo i mi otvoreni prema drugima i oni prema nama”.

Meuser je objasnio kako je Youcat nastao nakon Svjetskog dana mladih održanog u Kölnu 2005., vođen idejom odgovora na pitanja koja traže mladi diljem svijeta, a predgovor njegovom prvom izdanju napisao je sam papa Benedikt XVI.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dosad je imao 31 izdanje na 26 jezika i nakon Biblije najprodavanija je kršćanska knjiga na svijetu. „Taj projekt pokazuje povezanost vjere i kulture, a to je nužnost  za nas kršćane”, rekao je glavni urednik nakladne kuće Verbum Petar Balta.

10. Dane kršćanske kulture zatvorio je ravnatelj manifestacije Miro Radalj, zahvalivši svima koji su pridonijeli njihovu održavanju, dok je Pročelnik Službe za kulturu, umjetnosti i staru gradsku jezgru Grada Splita Siniša Kuko izrazio želju za nastavkom njihova održavanja. Ovogodišnjih je šezdesetak događanja s više od 600 sudionika u Splitu, Dubrovniku i Šibeniku posjetilo nekoliko tisuća posjetitelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.