Sveti Serafin – ljubio ljepote prirode koja ga je uzdizala Bogu

franjevcisubotica.rs

Po uzoru na oca Franju, Serafin je ljubio prirodu koja ga je svojom ljepotom i skladom poticala na molitvu i pohvalu Bogu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rođen je u mjestu Monte-granaro 1540. godine. Roditelji su mu bili siromašni pa je već kao malo dijete morao zarađivati za hranu čuvajući ovce kod jednog seljaka. Kod stada je naučio čitati i pisati, ali i čitati ljepote Božje prirode.

Priključio se franjevcima kapucinima i postao brat redovnik. Vršeći mnogobrojne službe u samostanu, pokazivao je visoki stupanj kreposnog života. U svim situacijama u kojima se nalazio unosio je mir i raspoloženje. Po uzoru na oca Franju, ljubio je prirodu koja ga je svojom ljepotom i skladom poticala na molitvu i pohvalu Bogu.

Umro je na današnji dan 1604. godine. Za života su ga cijenili su­vremenici, a ubrzo poslije smrti čašćen je kao svetac i čudotvorac. Blaženim ga je proglasio papa Benediikt XIII. 1729., godine. Papa Klement XIII. proglasio ga je svetim 1729. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.