Tribina ‘Vukovarska bolnica 1991. – pouka čovječnosti’ u nedjelju u Vukovaru

Prigodom obilježavanja 30 godina od početka djelovanja Medicinskog centra Vukovar u ratnim uvjetima i ubojstva hrvatskih redarstvenika u Borovu Selu u Vukovaru se organizira tribina “Vukovarska bolnica 1991. – pouka čovječnosti”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tribina će se održati u nedjelju, 02. svibnja 2021., od 16 do 17,30 sati, u hotelu Lav u Vukovaru, pod pokroviteljstvom Grada Zagreba.

Sudionici tribine su:

mr. sc. Vesna Bosanac, dr. med. spec. ped., ravnateljica Medicinskog centra Vukovar 1991. i sadašnja ravnateljica Nacionalne memorijalne bolnice Vukovar

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zoran Aleksijević, dr. med. spec. traumatolog i ortoped, kirurg u Vukovarskoj bolnici 1991., voditelj Odjela kirurgije i pomoćnik ravnateljice za kvalitetu

doc. dr. sc. Agneza Aleksijević, medicinska sestra instrumentarka u Vukovarskoj bolnici 1991., pomoćnica ravnateljice za sestrinstvo

Siniša Đurić, sedmogodišnji svjedok događanja u Vukovarskoj bolnici 1991., vodič u Muzeju vučedolske kulture u Vukovaru

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nositelj projekta je Udruga “Za Vukovar” iz Zagreba koja je dosad organizirala tri tribine u Zagrebu: “Civilni život u ratnom Vukovaru – grad pod zemljom”, “Vukovar 1991. – neispričana priča” i “Vukovar ’91 – doprinos HOS-a” s eminentnim sudionicima, a tradicionalno svake godine povodom Dana sjećanja na žrtvu Vukovara organizira sportsku priredbu “Akcija biciklom za Vukovar”.

Na ovoj tribini bit će ispričana herojska priča o Vukovarskoj bolnici 1991. i njezinim djelatnicima, koji su nam svojim djelima ostavili pouke o čovječnosti i humanosti, hrabrosti, dosljednosti u obrani ideala, vjeri, profesionalnosti i domoljublju, zauvijek pohranjene u riznici cijelog čovječanstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

* Događaj se organizira u skladu sa svim epidemiološkim mjerama. Ukupni kapacitet dvorane koja može primiti 250 osoba, zbog epidemioloških razloga ograničen je na 25.

Live stream i video zapis tribine bit će dostupan na Youtube kanalu Udruge Za Vukovar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.