Umro George Young, autor uspješnice Love is in the Air

Foto: snimka zaslona

Australski glazbenik i mentor skupine AC/DC, autor uspješnice Love is in the Air, umro je u dobi od 70 godina, objavila je australska mreža Rundfunk ABC.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“S bolom u srcima objavljujemo da je umro naš voljeni brat i mentor George Young”, napisao je hard rock sastav na svojoj mrežnoj stranici.

“Bez njegove pomoći i vodstva ne bi bilo AC/DC-ja”, dodaje se.

Uzrok smrti nije objavljen, prema želji obitelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Young je bio brat utemeljitelja AC/DC-a Angusa i Malcolma Younga.

Proslavio se ponajprije 60-ih godina kao član rock skupine The Easybeats iz Sydney.

Bio je najbolji u radu iza scene pomažući u stvaranju jedne od najvećih rock skupina na svijetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neki od njegovih klasika su Love is in the Air, svjetski hit iz 1977. te Friday on my Mind koje je stvorio s dugogodišnjim suradnikom Harryjem Vandom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.