Umro Jack O’Neill – izumitelj surferskog odijela

Foto: fah

Izumitelj odijela za surfere Jack O’Neill umro je u 94. godini, objavili su američki mediji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O’Neill, koji je 1952. u San Franciscu otvorio svoju prvu trgovinu surferskom opremom, umro je okružen obitelji u svome domu u Santa Cruzu, prenosi KSBW News.

Utemeljitelj lanca O’Neill, jedan je od najznačajnijih ljudi za popularizaciju vodootpornih odijela koji su jahačima valova omogućili da u vodi ostanu puno duže nego ranije.

O’Neill je 1971. na surfanju izgubio oko i otada je nosio crni povez, koju mu je davao prepoznatljivi piratski izgled.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.