Varaždinski HNK: Počeo 10. tjedan smijeha Kerekesh teatra

Foto: Fah

Premijerom dječje predstave “Bibi i Bubi”, redateljskim prvijencem Jana Kerekeša, u petak je u varaždinskom Hrvatskom narodnom kazalištu počeo 10. Tjedan smijeha u organizaciji Kerekesh Teatra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovogodišnje izdanje Tjedna smijeha donosi 55 predstava koje će u deset dana, osim u Varaždinu, biti izvedene u nekoliko gradova i općina diljem Varaždinske županije.

“Prošle godine festival je posjetilo više od 12,5 tisuća ljudi, a ove godine očekujemo još više posjetitelja željnih smijeha, budući da će svi programi u Varaždinu biti izvedeni u duplom terminu, što prijašnjih godina nije bio slučaj”, rekao je direktor festivala Jan Kerekeš.

Prvi će put u Varaždinu biti izvedene brojne gostujuće predstave, među njima i “Jelinek vs. Jelinek” Cabaret scene, “Traži se Bullhit” i “Samo preko njega mrtvog” Lude kuće Zagreb i “Brodolomke” Kazališta Moruzgva Zagreb & Ludens Teatra Koprivnica, a Kerekesh Teatar je, osim dječje predstave “Bibi i Bubi”, pripremio premijeru komedije “Pod hitno na hitnu” Ljubomira Kerekeša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Pacijenti u ovoj predstavi imaju hitne slučajeve, ali samo po vlastitom mišljenju tumačenja bolesti. Nemaju povijest bolesti, nego svoju dijagnozu, a kad se više takvih ljudi, koji su ujedno i razočarani zdravstvenim sustavom i još mnogočime, nađe na jednom mjestu, izrode se svakakve situacije”, opisao je novu predstavu redatelj Ljubomir Kerekeš.

Premijera predstave zakazana je za 16. ožujka, a dan poslije njezinom repriznom izvedbom završit će 10. Tjedan smijeha.

Osim u brojnim komedijama, publika će i ovoga puta moći uživati i u izložbi karikatura na temu “Smijeh za 10” koju Kerekesh Teatar treći put organizira u suradnji s Hrvatskim društvom karikaturista. Prošle je godine radove izložilo više od 60 karikaturista, a još ih se više očekuje ove godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.