(Video) Prijavite se za Svjetski dan mladih u Krakovu

Za Svjetski dan mladih koji će se u srpnju sljedeće godine održati u Krakovu već je prijavljeno više od 230.000 hodočasnika i više od tisuću velikih skupina, javlja poljska agencija KAI. Papa Franjo je 26. srpnja otvorio proces prijava, te se tom prilikom i sam prijavio kao sudionik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema riječima koordinatora za registraciju sudionika SDM vlč. Andrzeja Wolpiuka, gotovo polovica prijavljenih su Poljaci.

Iz inozemstva najviše je prijavljenih Talijana, njih više od 23.000, potom Francuza, više od 11.000. Slijede hodočasnici iz SAD (6000), Španjolske, Njemačke, Austrije, Brazila, Argentine i Kanade. Vlč. Wolpiuk ističe kako su pristigle i prijave iz Ukrajine, Oceanije, Burundija, Obale Bjelokosti, Indonezije, Malezije, Jordana, Sirije, Indije, Pakistana, Hondurasa, Haitija, Gvatemale. Organizacijski odbor SDM ulaže velike napore kako bi se sudionicima iz udaljenih zemalja što više smanjili troškovi. Tako su u tijeku i razgovori s poljskim Ministarstvom vanjskih poslova o mogućnosti da se sudionicima SDM-a ne naplaćuju vize.

Prijave se vrše isključivo nad/biskupijama kojima mladi pripadaju odnosno redovničkim zajednicama kod povjerenika za pastoral mladih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako javljaju iz Ureda HBK za mlade, sve grupne prijave voditelja obavljaju se izričito preko navedenog ureda i to putem e-pošte mladi@hbk.hr.

Također preporučeno je da se grupe prijave najkasnije do kraja ožujka 2016. godine. Voditelj grupe dobit će od Ureda šifru preko koje će moći prijaviti svoju grupu u sustav prijava na službenim stranicama Svjetskog dana mladih.

Premda na susretu mogu sudjelovati pripadnici raznih kršćanskih denominacija, važno je napomenuti kako je program isključivo katolički, poručuju iz Ureda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grupne prijave traju do 30. lipnja 2016. kada Organizatori Svjetskog dana mladih službeno zatvaraju sustav prijava i uplatu hodočasničkih paketa za sve grupe.

Za sva dodatna pitanja Ured možete kontaktirati na broj 091 263 5008.

Ukoliko želite sudjelovati na ovom velikom događaju, potrebno se prijaviti u svojoj (nad)biskupiji odnosno redovničkoj zajednici kod povjerenika za pastoral mladih tj. grupnog voditelja. Popis povjerenika i njihovi kontakti dostupni su ovdje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Ureda javljaju kako će uskoro objaviti više informacija o svim voditeljima grupa.

Ako se neka osoba želi prijaviti pojedinačno tj. van grupnog aranžmana, to može napraviti isključivo u slučaju da sudjeluje kao volonter na Svjetskom danu mladih ili izvođač na festivalu mladih.

Za više informacija o prijavama i volontiranju kliknite ovdje, dok više informacija o prijavama za festival mladih pogledajte ovdje.

Organizatori očekuju kako će dva milijuna osoba pohoditi ovogodišnji Svjetski dan mladih, a službenu pjesmu koju je do sada pogledalo više od milijun i pol ljudi, u hrvatskom prepjevu možete poslušati ovdje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Ureda mladih također javljaju kako se do sada prijavilo ukupno 1600 mladih iz Hrvatske naglasivši kako se nisu nadali toliko velikom odazivu.

Pogledajte službeni promo spot Svjetskog dana mladih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.