(VIDEO) Svjedočanstvo Ante Casha: ‘Savjest mi se probudila, bilo je kao predokus pakla, uhvatio sam se krunice i to me spasilo’

Foto: snimka zaslona/HKM

Hrvatski glazbenik Ante Cash, pravim imenom Ante Vlašić, u petak, 17. siječnja, zajedno s ekipom iz “Božanstvene komedije”, emisije koja se emitira na Laudato TV-u, svjedočio je svoju vjeru mladima u Rijeci na susretu koji je organizirao riječki studentski kapelan Ivan Dominik Iličić. “Kad ti je najgore, prihvatiš se krunice kao ona baba, i svi ti se smiju, ali tebe baš boli briga. To je odgovor na pitanje zašto Bog dopušta muku. On želi da se očistiš od gluposti”, poručio je mladima Cash, piše HKM.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ante Cash, poznat i po ulozi Isusa u “Božanstvenoj komediji”, svoje svjedočanstvo započeo je riječima kako svako obraćenje zapravo počinje kad se dođe do dna pa se nešto dogodi i čovjek se okrene Isusu.

“Zanimljivo je kad sam se obratio, postao sam i uspješan”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Sve što radiš bez Boga, mora završiti loše. Mladost sam izgubio po kafićima. Zanimljivo je kad sam se obratio, postao sam i uspješan. To mi nije ništa predstavljalo nakon obraćenja. Lijepo je da čime god da se baviš da ‘štima’, da donosi novce i da sve funkcionira, ali to ništa ne možeš bez Boga. Kad se obratiš, onda želiš samo mir. Meni je Isus nakon obraćenja dao slobodu od želje za uspjehom. Nemam potrebu da me itko od vas zna ili da me itko od vas smatra da sam zanimljiv.”

“Sad znam da me Isus voli i da sam njemu najzabavniji i to mi je dovoljno”

“Nekad sam vapio za time da budem najzabavniji i tako je i nastala moja karijera. Sad znam da me Isus voli i da sam njemu najzabavniji i to mi je dovoljno. Samo da su njemu dobre moje fore, to mi je dovoljno”, istaknuo je Cash.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naglasio je kako je njegov kreativni fokus usredotočen na stvaranje “Božanstvene komedije” koja se emitira na Laudato televiziji, a važnija mu je od vlastite glazbe.

“Znam da to zvuči kao floskula, ali tvoj je život uistinu isprazan dok se ne zaljubiš u Boga. To je živa istina. Život proveden po kafićima uistinu je bio isprazan, a ljudi koji su i dalje ostali po tim kafićima propali su. Nažalost, ta ekipa iz mog društva nije završila dobro jer svoju požudu zadovoljavaju alkoholom ili drogom. Njihov put je vrlo jasan.

Kao da sam u jednom trenutku vidio da se takav život meni sprema. Moj doticaj s Bogom nije bio da ga ja vidim ili čujem nego kao da mi se savjest probudila i da sam vidio kojim putem idem. Naime, to stanje u kojem sam se našao je bilo prestrašno, to je bio kao predokus pakla. Ti vidiš svoju budućnost i jeziva je. To je bio vapaj očajnika, to su bile naivne molitve. Iako dolazim iz vjerničke obitelji, ali to nije bila prava vjera jer se nismo pridržavali zapovijedi. Trgnuo sam se kad sam shvatio da te ne može spasiti vjera koja nije živa. No moram priznati da me i običajna vjera zapravo spasila. U tom trenutku očaja shvatio sam da se treba moliti Bogu. Uhvatio sam se krunice i to me spasilo. Kad ti je najgore, prihvatiš se krunice kao ona baba, i svi ti se smiju, ali tebe baš boli briga. To je odgovor na pitanje zašto Bog dopušta muku. On želi da se očistiš od gluposti.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Bez euharistije i mise nema pravog vjerničkog života jer bez Crkve ne može se vjerovati ni u Boga”

“Nakon početne faze molitve krunice počeo sam ‘gutati’ sve katoličke sadržaje. Na životu su me držale knjige, mise i nagovori svećenika. Bez euharistije i mise nema pravog vjerničkog života jer bez Crkve ne može se vjerovati ni u Boga”, poručio je Ante Cash.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.