Vinkovci: U subotu Rockabilly Festival

Foto: Hang Loose - Rockabilly Festival

U subotu, 19. kolovoza, na igralištu vinkovačke Gimnazije biti će održan prvi Hang Loose Rockabilly Festival, najavili su organizatori na konferenciji za novinare u srijedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Festival su inicirali i organiziraju supružnici Ana i Matija Vukoja, vlasnici rockabilly kafića, u organizaciju se uključila i Udruga mladih XO-VK, a pokrovitelji prvoga Rockabilly festivala u Vinkovcima su Grad i Vukovarsko-srijemska županija.

Program počinje u 12 sati, za posjetitelje je pripremljen niz sadržaja tijekom kojih će se moći zabaviti i opustiti, a najavljena su tri koncerta: nastupiti će Cat Paws iz Daruvara, Mississipi Queen iz Zagreba i Moonshine Alligators iz Novog Sada.

“Ideja za održavanje festivala došla je sama po sebi. Suprug i ja već pet godina imamo rockabilly kafić tako da taj stil života živimo već duže vremena. Takvih festivala ima u okolnim državama pa je logična stvar bila da i mi organiziramo nešto slično u Vinkovcima. Plan je da festival postane tradicionalan, da traje više dana i ima još više sadržaja“, rekla je Ana Vukoja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Matija Vukoja je rekao kako očekuju da idućih godina imaju posjetitelje i iz okolnih država, prije svih Slovenije, BiH, Srbije i Mađarske, a za prvi festival najavio je i izložbu old timer automobila.

Predsjednik Udruge mladih XO-VK Ivan Stažić rekao je kako žele učiniti neke promjene u kulturi Vinkovaca. “Imali smo puno prepreka u organizaciji, kočilo nas je dosta toga, ali isto tako, puno ljudi nam je izašlo u susret i pomoglo“, rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.