Vlč. Tušek: ‘Pozivam mlade da nam se pridruže u Zboru mladih Zagrebačke nadbiskupije’

Foto: hkm.hr

Povjerenik za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije vlč. Kristijan Tušek pozvao je mlade od 15 do 25 godina na audiciju za Zbor mladih Zagrebačke nadbiskupije koja će se održati 12., 14. i 16. listopada u 20 sati u Uredu za pastoral mladih u Zagrebu, (Branjugova 1) u HKR-ovoj emisiji “Aktualno” u ponedjeljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na audiciju se pozivaju mladi od 15 do 25 godina koji vole pjevati i/ili svirati te bi voljeli postati dio Zbora, a oni koji žele doći na audiciju, ali im ne odgovaraju termini, mogu se javiti na e-adresu nadbiskupijskizbormladih@gmail.com radi dogovora za drugi termin.

Vlč. Tušek je naglasio kako je okupljanje novih članova vezano uz novu akademsku godinu.

“Nedostaje nam članova, osobito muških glasova, kako bi Zbor mogao sudjelovati na određenim programima koji su pred nama. Upućujemo stoga poziv mladima da nam se pridruže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zadaća Zbora mladih Zagrebačke nadbiskupije animiranje je misnih slavlja, klanjanja, pobožnosti i susreta za mlade u organizaciji Ureda za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije. Probe se redovito održavaju ponedjeljkom u 19:30 sati na kojima molitvom, pjesmom i druženjem rastemo u zajedništvu i njegujemo talente kojima služimo Bogu i bližnjima”, istaknuo je povjerenik za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije vlč. Kristijan Tušek.

Zbor mladih Zagrebačke nadbiskupije (NZM) osnovan je 2007. zbog sve učestalijih susreta, molitava i misa s mladima na nadbiskupijskoj razini.

“Uvidjelo se da bi bilo dobro mlade vjernike, koji već pjevaju u svojim župnim zajednicama, angažirati da pjevaju i na nadbiskupijskim susretima mladih. Uz pjevanje i konkretno organiziranje rada Zbora, naglasak se također stavlja na svjedočenje i življenje Evanđelja u vlastitom životu. Slaviti Gospodina, razveseliti bližnje – to nam je cilj”, poručio je vlč. Tušek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od događanja koje priprema Ured za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije je Planinarski križni put mladih koji će se održati 17. listopada i to samo jedan dan, za razliku od prijašnjih godina kad se održavao dva dana.

“Ove godine je odabrana trasa Samobor – Kotari – Rude – Samobor. Članovi Zbora mladih Zagrebačke nadbiskupije odlučili su biti dio PKP-a pa ćemo i glazbeno animirati katehezu i misu u 19 sati. To je naš prvi program. Okupljanje je u 7 sati na Taboru. Nadamo se da će se i održati tradicionalni Holywin koji se održava 31. listopada kao i klanjanja za mlade koja su se prije održavala u katedrali”, poručio je vlč. Tušek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.