Zadar Organ Festival: U ponedjeljak nastupa zadarska orguljašica Tea Kulaš

Foto: Zadar Organ Festival

U ponedjeljak 2. rujna, s početkom u 20 h, za orguljama zadarske Katedrale sjedit će 25-godišnja umjetnica Tea Kulaš, prva zadarska orguljašica s diplomom Muzičke akademije u Zagrebu te organizatorica Zadar Organ Festivala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jednosatni program koji je pripremila obuhvaća djela hrvatskih i stranih skladateljskih imena inspirirana umjetnošću pokreta, kojom se i sama orguljašica bavi već dugi niz godina. Naime, puno prije nego li su orgulje postale „crkvenim instrumentom“, formirale su savez s plesnim izričajem koji se na indirektan način zadržao i do današnjih dana.

Ulaz na koncert je besplatan, a uz veličanstveni zvuk kraljice instrumenata, publika će imati priliku pratiti muziciranje umjetnice preko video zida.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo je prvo izdanje međunarodnog orguljskog festivala Zadar Organ Festival.

Program se nastavlja idući ponedjeljak kada nastupaju:

9. rujna 2019. godine
orguljaš Pavao Mašić [Hrvatska] i gitarist Petrit Çeku [Kosovo-Hrvatska]
crkva sv. Mihovila, 20:00 h

Tekst se nastavlja ispod oglasa

16. rujna 2019. godine
orguljaš Ulrich Walther [Njemačka-Austrija]
katedrala sv. Stošije, 20:00 h

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.