Zadar ponosan domaćin 11. nacionalnog susreta inicijative 40 dana za život

Foto: Inicijativa 40 dana za život, Fotomontaža: Narod.hr

Tijekom proteklog vikenda, od 26. do 28. kolovoza 2022., u Dalmaciji je održan XI. nacionalni susret inicijative 40 dana za život – Hrvatska, a grad domaćin ovog puta bio je Zadar. Susret je okupio preko 100 sudionika, članova timova, volontera i molitelja iz cijele Hrvatske koji su se osvrnuli na protekle dvije kampanje inicijative te naučili kako unaprijediti svoje djelovanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U subotu su sudionici susreta išli u razgled grada te uz stručnu pratnju vodiča imali priliku čuti detaljnije o povijesti i ljepotama grada Zadra. Svetu misu te večeri za sudionike susreta u katedrali svete Stošije predslavio je zadarski nadbiskup Želimir Puljić. Nadbiskup je pohvalio nesebično zalaganje sudionika za nerođeni život te ih ohrabrio ističući kako svoj uzor svakako mogu vidjeti u ustrajnom molitvenom životu svete Monike, čiji je spomendan crkva taj dan slavila, a koja nije odustala od molitve za svoga sina, njegovo obraćenje i svetost.

> Velika Britanija: Čak 15 posto žena bilo je pod pritiskom da pobace svoje nerođeno dijete iako to nisu željele

Predsjednik udruge Hrvatska za Život, Ante Čaljkušić, poklonio je nadbiskupu prigodan dar, te predstavio djelovanje inicijative 40 dana za život te Udruge, koje kroz dugogodišnje djelovanje imaju nebrojene plodove, osobito spašene živote te svakodnevnu brigu za velik broj obitelji.

Tijekom ova tri dana, sudionici susreta mogli su čuti izvrsna predavanja don Antuna Mate Antunovića te don Damira Šehića, kao i brojna svjedočanstva, sudjelovati na svakodnevnim misama, pristupiti sakramentu ispovijedi i razgovoru sa svećenicima, biti dio zanimljive radionice te međusobno razmijeniti svoja iskustva po gradovima u kojima djeluju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom da su sudionici bili smješteni u Biogradu na Moru, organizatori su osobito zahvalni župniku župe svete Stošije u tom gradu, don Dariju Tičiću, koji ih je predivno primio, predslavio svetu misu za sudionike u petak, predvodio klanjanje i primio ih na župnu svetu misu u nedjelju na čijem je završetku Ante Čaljkušić mogao i župljanima pobliže predstaviti rad Inicijative i Udruge.

> Što se događa oko pobačaja u američkim saveznim državama nakon povijesnog pada Roe vs. Wadea?

Ovaj susret bio je izvrsna priprema za nadolazeću jesensku kampanju, koja će trajati od 28. rujna do 6. studenog 2022. u 38 gradova u Hrvatskoj, s glavnom temom – udomiteljstvo i naglaskom na obiteljima koje otvaraju vrata svoga srca i doma za dječicu koja su potrebna ljubavi, pripadnosti i obitelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.