Zagreb: Novi-stari ravnatelj kazališta ‘Žar ptica’ Drago Utješanović

Zagreb, 24.04.2019. - Na svečanom otvaranju 19. međunarodnog Naj,naj,naj festivala kazalište Žar Ptica izvelo je predstavu Guliver. Na fotografiji ravnatelj Gradskog kazališta Žar ptica Drago Utješanović. foto HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ/ lsd 

Drago Utješanović ponovno je imenovan za ravnatelja Gradskog kazališta “Žar ptica” u četvrtak na sjednici zagrebačke Gradske skupštine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradski zastupnici prihvatili su taj prijedlog Kazališnog vijeća većinom glasova.

Natječaj za ravnatelja/ravnateljicu Gradskog kazališta Žar ptica, raspisan je 5. lipnja i na natječaj je stigla jedna prijava – Drage Utješanovića, renomiranog glumca i aktualnog ravnatelja tog kazališta.

Kazališno vijeće je prijavu Drage Utješanovića ocijenilo vrlo pozitivno i jednoglasno ga preporučilo za ravnatelja u mandatu od 2020. do 2023. Utješanović je istaknuti i priznati stručnjak u području kulture, čiji je umjetnički i producentski rad nagrađen brojnim hrvatskim i inozemnim priznanjima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Referirajući se na tradiciju Žar ptice od 1981., kao i na uspjehe tog vjerojatno najproduktivnijeg hrvatskog kazališta za djecu, čijih tristotinjak izvedbi godišnje pogleda 45 tisuća gledatelja, Drago Utješanović svoju motivaciju za novi mandat vidi u daljnjem usavršavanju repertoara, istraživanju novih tematskih područja i produkcijskih tehnika.

Gradski zastupnici prihvatili su i prijedlog skupštinskog Odbora za izbor i imenovanja da se Vitomir Sever, na osobni zahtjev s 18. srpnja razriješi dužnosti ravnatelja Centra za kulturu Histrionski dom i da se za vršitelja dužnosti ravnatelja imenuje Enes Hodžić, do završetka natječaja za imenovanje ravnatelja koji će biti raspisan u roku od mjesec dana.

Dvodnevna 25. sjednica zagrebačke Gradske skupštine, završila je zasjedanje u četvrtak navečer. Bila je to zadnja sjednica prije ljetne stanke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.