Zajednica profesora Ivančića održala prvi međunarodni susret!

Foto: Bernard Čović/GK

Zajednica Molitva i Riječ (ZMR) je zajednica koja promiče novu evangelizaciju i hagioterapiju. Osnivač ZMR-a je, sada pokojni, dr. Tomislav Ivančić. Matična vrhovna uprava Zagreb, organizirala je 1. Međunarodni evangelizacijski i hagioterapijski susret u Zagrebu kako bi se okupili svi oni koji su prepoznali da su već dionici karizme ili to žele postati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Matična vrhovna uprava Zagreb, organizirala je 1. Međunarodni evangelizacijski i hagioterapijski susret u Zagrebu od 3. – 8. srpnja 2017. u Međubiskupijskom sjemeništu na Šalati, Voćarska 106.

Susret su vodili evangelizatori i hagioasistenti Zajednice Molitva i Riječ (ZMR).

Foto: narod.hr/ZMR

Proteklih osam godina ZMR je organizirala tijekom prvog tjedna u srpnju studij evangelizacije i hagioterapije. Vodio ih je svećenik dr. Tomislav Ivančić, profesor emeritus koji je osnovao Zajednicu Molitva i Riječ, utemeljio Seminar za evangelizaciju Crkve i otkrio hagioterapiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

> Što je prof. Ivančić govorio o povjerenju, čovjeku, savjesti…

Budući da je u veljači o.g. dr. Tomislav Ivančić preminuo, a karizma evangelizacije i hagioterapije je ostala, bilo je potrebno okupiti sve one koji su prepoznali da su već dionici karizme ili tek žele postati.

> Senat zagrebačkog Sveučilišta o životu i osobnosti msgr. Ivančića

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cilj susreta je bio prvo, doći do jasnoće karizme koju je za života Utemeljitelj posredovao ZMR. Drugo, kako članovi ZMR trebaju živjeti i razvijati karizmu prema pisanom Pravilu koje je ostavio Utemeljitelj.

> Donosimo zanimljivo izlaganje prof. dr. Tomislava Ivančića: Traži se građanska ‘kuraža’

Na susretu se okupilo preko 370 sudionika iz 15 zemalja: Hrvatska, BiH, Slovenija, Irska, Njemačka, Austrija, Švicarska, Italija, Luxemburg, Srbija, Makedonija, Ukrajina, Venezuela, Libanon, UK. Među sudionicima je bilo svećenika, redovnika, redovnica i laika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, dana 17. veljače preminuo je msgr. dr. Tomislav Ivančić u 79. godini života i 51. godini svećeništva. Dr. Ivančić je bio je svećenik Zagrebačke nadbiskupije, profesor emeritus fundamentalne teologije na zagrebačkom KBF-u, osnivač zajednice »Molitva i riječ«, koja promiče novu evangelizaciju i hagioterapiju.

> Pročitajte posljednji intervju dr. Tomislava Ivančića: Pozvani smo izgrađivati domovinu koju nam je Bog dao

> (FOTO) Kardinal Bozanić: Zahvaljujem Bogu za dar msgr. Ivančića i za službe koje je vršio u Crkvi

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.