ZeGeVege u Zagrebu 5. i 6. rujna

ZeGeVege, dvodnevni hrvatski festival održivog življenja, održat će se u petak i subotu, 5. i 6. rujna, na Trgu bana Jelačića gdje će se okupiti više od 80 izlagača koji će na štandovima nuditi kavu sa sojinim ili zobenim mlijekom, burger od konoplje, veganski gulaš, te veganski kebab i sladoled.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ZeGeVege se održava po sedmi puta u sklopu međunarodnog festivala Veganmanija, a prepoznatljiv je po tome što se na njemu izlažu i promoviraju isključivo proizvodi biljnog podrijetla, oni koji nisu testirani na životinjama i proizvodi prijateljski prema okolišu.

Organizatori Festivala iz udruge Prijatelji životinja ističu da će se ove godine predstaviti dosad najviše domaćih i inozemnih izlagača zdrave hrane, ekoloških proizvoda i kozmetike te brojne humanitarne udruge i ekološke inicijative.

Premda će ZeGeVege festival biti otvoren za posjetitelje već u petak ujutro, u 9 sati, svečano otvorenje bit će u 13 sati u nazočnosti zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, a festival će u subotu posjetiti i predsjednik Republike Ivo Josipović, najavljuju organizatori.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zainteresirani posjetitelji moći će poslušati edukativna predavanja i dobiti stručne savjete zanimljivih predavača, nutricionista i drugih stručnjaka te naučiti na radionicama kuhanja kako spremati veganska jela i napitke. Za djecu su pripremljene radionice eko-igračaka.

Program će upotpuniti tridesetak izvođača najrazličitijih glazbenih stilova, plesne točke i radionice.

Potporu ovogodišnjem ZeGeVege festivalu dali su Ured predsjednika, Ured gradonačelnika i brojni gradski uredi te Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Hrvatska gospodarska komora – Sektor za turizam, Agencija za zaštitu okoliša, Hrvatska poljoprivredna agencija, Turistička zajednica grada Zagreba i dr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.