Brat vukovarskog heroja Nicoliera: ‘Moj brat umro je za Hrvatsku i srčano navijam za nju’

Foto: Facebook

Paul Nicolier, brat pokojnoga vukovarskoga heroja Jean-Michela Nicoliera, u razgovoru za Večernji list govorio je o susretu Francuske i Hrvatske u finalu Davis Cupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ne volim baš francusku reprezentaciju, a moj stav dijeli puno Francuza. Nemam ništa protiv Francuza, ali živim u Hrvatskoj, moj brat umro je za Hrvatsku. Zajedno s Hrvatima, u kockastim dresovima pratili smo Svjetsko prvenstvo i srčano navijali za Hrvatsku. Zato što je Francuska već bila prvak svijeta u nogometu, a Hrvatska nije nikada; više volimo male nego velike”, kaže Nicolier.

“Francuska ima 65 milijuna stanovnika, Hrvatska nešto više od četiri milijuna, a postiže vrhunske rezultate u gotovo svim sportovima koje ste nabrojili. Divim se tim hrvatskim sportskim čudima”, ističe.

Kakva su očekivanja u finalu Davis Cupa?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Uvjeren sam da će Hrvatska pobijediti. Francuzima nedostaju Gasquet i Simon, u singlu će Čilić pobijediti dva puta, a jedina šansa Francuza je par Mahut i Herbert. Usto, Hrvati će imati više želje osvojiti Davisov kup nego Francuzi”, poručuje.

Oduševljen je predsjednicom…

“Nikada nisam vidio nekog državnika da utakmicu ne gleda iz svečane lože, nego s tribina, s navijačima. Kad smo bili na primanju kod predsjednice, bila je vrlo srdačna i otvorena. Kolinda je kod nas u Francuskoj jako popularna, popularnija nego u Hrvatskoj. Francuzi su je vidjeli na finalu SP-a, u hrvatskom dresu, kako je vatreno navijala…”, kaže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.