Čačić: “Mandžo će igrati sve, samo da je u prvih 11”

Foto: fah

Izbornik Ante Čačić dao je intervju za torinski list Tuttosport u kojem je najviše govorio o Mandžukiću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Marija dobro poznajem i njegove izvedbe su sve samo ne iznenađenje, u novom sustavu igre. Zato što je Mario igrao dobro na toj poziciji na početku karijere, na klupskoj i reprezentativnoj razini. On ima fizičke i tehničke predispozicije da bude važan i kao vanjski napadač. Iako započinje kao lijevo krilo i dalje ulazi u kazneni prostor i biva opasan. Allegri je sjajan trener, otvoren za nove taktike, a meni se tih 4-2-3-1 čini dobrim da se iskoristi kompletno napadačko oružje”, kaže Čačić.

“Mislim da je Mario prvi koji će reći da će igrati na bilo kojoj poziciji, samo da je u početnih 11. On je timski čovjek. U prošlosti je pokazao izvrsnu momčadsku igru u Bayernu, Atleticu i Juventusu, a uvjeren sam da Bijelo-crnima može jamčiti jednako važan doprinos kad starta na boku. Vidjet ćete da će i kao krilni napadač biti igrač odluke. Allegri ima nekoliko vrhunskih špica, kako se kaže u Hrvatskoj, to su slatke brige”, dodao je.

Sada ima opciju da zajedno na teren pošalje Mandžukića, Perišića i u napadu Nikolu Kalinića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“To je jedna od mogućnosti, ali isto tako moramo poštivati ulogu koju su Mandžukić i Perišić imali u nacionalnoj vrsti u proteklih nekoliko godina. Moramo pronaći najbolji način kako bismo iskoristili najviše od našeg potencijala. To nije jednostavna odluka”, smatra Čačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.