Dalić: Neću pogriješiti koga god stavim u momčad

Foto: snimka zaslona

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić najavio je odlučujući dvoboj za plasman na Svjetsko prvenstvo protiv Rusije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Mi jesmo samouvjereni, ali respektiramo i ne podcjenjujemo Rusiju. Zadnjih pet pobjeda govori o njihovoj kvaliteti. Respektiramo Rusiju, ali ne bojimo se nikoga. Favoriti smo i od toga ne bježimo, rekao je Dalić na konferenciji za medije.

– Nema ozljeda, svi su zdravi. Nikola Vlašić je puno bolje nego što je bio na posljednjem okupljanju i bit će naš veliki adut sutra, odgovorio je Dalić na pitanje ruskog novinara o stanju hrvatskog reprezentativca.

Usporedio je prijašnju Rusiju te današnju koju vodi Valerij Karpin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Igrali smo s njima na Svjetskom prvenstvu, ali ovo je za nas nešto novo. Gospodin Karpin je kao igrač bio ofenzivac, napadač, tako igra i njegova reprezentacija. Puno novih mladih igrača je došlo, to im je polet i energija. Nema veze prva utakmica s ovom sutra, ovo sutra je finale, rekao je hrvatski izbornik.

Rusiji je sutra dovoljan i bod.

– Sutra je sve moguće, ali oni neće igrati samo obrambeno. Najbolje se braniti s napadima, ali oni će biti dobri koliko ćemo im mi dati. Sve ovisi o nama, rekao je Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domaćin protiv Rusije je Split.

– Tu smo odluku donijeli davno. Znali smo da će tu biti najbolja atmosfera ako će tu igrati odlučujuću utakmicu te da uz publiku možemo puno napraviti. No, gdje god smo igrali u kvalifikacijama diljem Hrvatske, bilo je sjajno uz puno naših navijača, ustvrdio je hrvatski izbornik.

Komentirao je mogućnost da promijeni sastav u odnosu na Maltu, s obzirom na frazu da se pobjednička momčad ne mijenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Nakon tri dana nećemo puno mijenjati. Danas je trening, možda nešto sitno promijenimo u samoj postavi. Ali, tko god istrči, koga god stavim, neću pogriješiti, rekao je Dalić.

Govorio je o različitim varijantama u momčadi.

– Imamo nekoliko varijanta, pogotovo prema naprijed. Imamo trojicu napadača, Vlašić je spreman, Majer je odlično igrao protiv Malte, imamo široki izbor igrača. Pašalić je u odličnoj formi, možemo puno toga napraviti, ali nećemo srljati. Ne smijemo zanemariti i fazu obrane, zaključio je hrvatski izbornik.

U njegovom stručnom stožeru su “Rusi” Ivica Olić i Vedran Ćorluka, pa je ruske medije zanimalo je li bilo kakvih insajderskih informacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Nije bilo insajdera, cijenimo ih i poštujemo, neće biti nikakvih tajni. Mi znamo njih, a oni znaju njih. Znamo sve, ali to treba pokazati na terenu.

Premda Hrvatskoj igra jedino pobjeda, Dalić smatra kako je to možda i bolje.

– Mi nismo ekipa koja će se braniti, mi smo fajter i borci. To ćemo pokazati i sutra, ali s pameću. Pun sam vjere u naše igrače i ne sumnjam u njih. Siguran sam da ćemo se sutra radovati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.