Đoković u pet setova protiv Murraya do finala Roland Garrosa

Foto: fah

Najbolji svjetski tenisač Novak Đoković izborio se za svoje treće finale Roland Garrosa pobijedivši u subotu Britanca Andyja Murrayja sa 6-3, 6-3, 5-7, 5-7, 6-1 u nastavku prekinutog polufinalnog dvoboja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvoboj koji je započeo u petak prekinut je pod prijetnjom snažne oluje pri rezultatu 3-3 u četvrtom setu, u trenutku kad je Andy Murray počeo okretati meč na svoju stranu. Prekid nije omeo Britanca koji je breakom za 6-5 i potvrdom istoga u sljedećem gemu uspio odvesti dvoboj do petog seta.

No, jedan loš gem na početku odlučujuće dionice i tri uzastopne neforsirane pogreške dovele su Murrayja u podređeni položaj. Đoković takav dar nije propustio i pojurio je do pobjede koja ga je dovela do trećeg pariškog finala i na jedan korak od jedinog Grand Slam trofeja koji mu još nedostaje u kolekciji.

Bila je ovo Đokovićeva sedma uzastopna pobjeda nad Murrayjem protiv kojeg u međusobnim dvobojima sada vodi 19-8. Posljednju pobjedu nad vodećim tenisačem svijeta Murray je ostvario prije gotovo dvije godine, u finalu Wimbledona 2013.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Đokovića u nedjeljnom finalu (15 sati) čeka Švicarac Stanislas Wawrinka koji je u petak u polufinalu u četiri seta nadigrao Francuza Jo-Wilfrieda Tsongu te se po drugi put u karijeri probio do finala Grand Slam turnira. Wawrinka je 2014. osvojio Australian Open, a prije nego što će u finalu pobijediti Rafaela Nadala, u četvrtfinalu je svladao svog nedjeljnog suparnika, što mu je posljednja od tri pobjede nad Đokovićem. Srpski tenisač vodi sa 17-3 u međusobnim dvobojima, a posljednji put sastali su se u polufinalu ovogodišnjeg Australian Opena, kada je Đoković slavio u pet setova.

Đoković ima prednost u mečevima na zemljanoj podlozi 5-1, ali Wawrinkin jedini trijumf došao je kao posljedica Novakove predaje 2006. godine u tie-breaku prvog seta finala umaškog Croatia Opena. U prethodna dva nastupa u finalu Roland Garrosa, 2012. i 2014. godine, Đokovića je pobjeđivao Rafael Nadal, kojega je srpski tenisač po prvi put na pariškoj zemlji uspio pobijediti u ovogodišnjem četvrtfinalu.

TENISAČI – polufinale:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novak Đoković (Srb/1) – Andy Murray (VB/3) 6-3, 6-3, 5-7, 5-7, 6-1

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.