EP rukomet – Njemačka u finalu

Rukometna reprezentacija Njemačke izborila je plasman u finale europskog prvenstva u Poljskoj nakon što je u prvom polufinalu nakon produžetaka pobijedila Norvešku 34-33 (27-27, 14-13).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odlučujući pogodak postigao je Kai Hafner pet sekundi prije kraja produžetka.

Njemačku reprezentaciju su do pobjede predvodili Tobias Reichmann sa 10 golova, te Kai Hafner i Julius Kuhn sa po pet golova, dok je Andreas Wolff sakupio 10 obrana.

Kod Norvežana najefikasniji su bili Kristian Bjornesen s osam golova, te Magnus Jondal i Byarte Myrhol sa po pet golova. Sjajnu predstavu pružio je vratar Ole Erevik sakupivši 16 obrana, no to ipak nije bilo dovoljno za pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njemačka je posljednji put bila u finalu europskog prvenstva 2004. u Sloveniji kada je osvojila svoje jedino zlato pobijedivši Sloveniju (30-25). U finalu su bili i 2002. godine u Švedskoj gdje su izgubili od domaćina (31-33). Norvežanima je već sam ulazak u polufinale bio najveći uspjeh na europskim prvenstvima.

U drugom polufinalu sastaju se Hrvatska i Španjolska.

Doznali smo i pobjednike u susretima za poredak od petog do osmog mjesta. Francuska je peta nakon pobjede protiv Danske (29-26), dok je Poljska osvojila sedmo mjesto nakon pobjede protiv Švedske (26-24).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.