(FOTO) Velike ambicije hrvatske reprezentacije: INA i Hrvatski vaterpolski savez potpisali ugovor o nastavku suradnje do OI 2020. u Tokiju

Foto: fah

Predsjednik Uprave Ine Zoltan Aldott i predsjednik Hrvatskog vaterpolskog saveza Predraga Slobode potpisali su u utorak ugovor o nastavku suradnje INA-e i HVS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

“Glavni moto naše kompanije je snaga tima i kvaliteta proizvoda na prvom mjestu, a naravno da su to i glavne karakteristike momčadi aktualnih prvaka svijeta u vaterpolu i nije bilo ništa logičnije nego da najveća nacionalna naftna kompanija potpiše trogodišnji sporazum o suradnji po kojem će INA financijski pomagati hrvatsku vaterpolsku reprezentaciju do kraja nastupa na Olimpijskim igrama 2020. u Tokiju”, kazao je predsjednik Uprave Ine Zoltan Aldott.

Od početka tjedna izbornik vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak okupio je jedanaest igrača i to vratare Ivana Marcelića i Matu Anića, centra Ivana Krapića, braniče Ivana Buljubašića i Marina Čaglja, te vanjske igrače Antu Vukičevića, Ivana Domagoja Zovića, Lovru Miloša, Andriju Bašića, Anđela Šetku i Jerka Marinića Kragića. Njima će se u četvrtak, 14. lipnja, priključiti desetorica igrača koji su nastupali na prošlotjednom završnom turniru Lige prvaka u Genovi, a to su centar Josip Vrlić (Barceloneta), branič novog europskog prvaka Andro Bušlje (Olympiacos) i osmorica reprezentativaca Juga CO, vratar Marko Bijač, centri Luka Lončar i Luka Lozina, braniči Marko Macan i Hrvoje Benić te vanjski igrači Maro Joković, Xavi Garcia i Loren Fatović.

“Naš glavni cilj ove godine Europsko prvenstvo od 14. do 28. srpnja u Barceloni, ali prije toga nas od 18. do 23. lipnja u Budimpešti očekuje i završni turnir Svjetske lige. Zato očekujem od svih maksimalni fokus i koncentraciju. Od četvrtka ćemo imati 18 igrača koje je stožer odabrao za glavni dio priprema”, rekao je Tucak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Reprezentativac Ivan Buljubašić smatra da će završni turnir Svjetske lige biti dobar pokazatelj forme i spremnosti naše reprezentacija, ali da će pravi odgovor na pitanje u kakvoj formi Hrvatska odlazi na EP u Barceloni dati utakmica protiv Mađarske, koja će se igrati 12. srpnja (18 sati) na otvorenom bazenu na Savi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.