Hoće li se svi nogometaši u Italiji, pa i navijači, morati cijepiti?

epa08944751 Juventus' Cristiano Ronaldo (C) challenges for the ball Inter's Arturo Vidal (R) during the Italian Serie A soccer match between FC Inter and Juventus FC at Giuseppe Meazza stadium in Milan, Italy, 17 January 2021. EPA/MATTEO BAZZI

Korona histerija zahvatila je veći dio svijeta, nažalost dobar dio tog svijeta živi pod uvjetima koji su daleko od ”normalnih” iako vladajuće kaste u većini zemalja žele uvjeriti građane kako je ”novo normalno” ono što bi trebalo biti i što je normalno. Tako je i u sportu, koji se čvrsto nalazi u okovima korone i koji ispašta zbog pandemije. Odgađaju se brojni sportski događaji, prebacuju s borilišta na borilište, najavljuje se obvezno cijepljenje, iako se donedavno tvrdilo kako ono neće biti obvezno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, ravnatelj zaraznog odjela bolnice San Martino iz Genove te stručnjak za zarazne bolesti Matteo Bassetti smatra kako bi sve nogometaše koji igraju u Serie A trebalo cijepiti protiv koronavirusa. Dakle, i one koji to zasad ne žele.  Takva najava, ako bi se ostvarila, zapravo dokida slobodno društvo i prvi je korak prema, kako neki tvrde, ”korona diktaturi”.

Naime, on smatra kako bi se na taj način spriječilo širenje zaraze među sportašima, a navodno bi se izbjeglo i odgađanje utakmica te bi se ”poslala snažna poruka navijačima.” Kakva poruka? Jasno kakva, da se i njih na neki način prisili na cijepljenje ili se neće moći naći na tribinama sportskih borilišta, u ovom slučaju nogometnih stadiona.

“Onima koji sumnjaju u cijepljenje, primjer su oni koji imaju veliku komunikacijsku moć i snažan utjecaj na golem broj ljudi. Zamislite da se cijepi Cristiano Ronaldo, apsolutni i voljeni prvak. Tko zna koliko bi navijača slijedilo njihov primjer,” na društvenim mrežama napisao je Bassetti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.