HOO poziva na javno kreiranje Uredbe o državnim nagradama za sportaše

Foto: fah

Prema prijedlogu hrvatskog premijera Andreja Plenkovića RH bi od iduće godine sportaše, koji na velikim natjecanjima osvoje odličje, trebala nagraditi gotovo dvostruko većim novčanim nagradama od sadašnjih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odgovori na pitanje kolike će nagrade biti i po kojim će se kriterijima dodjeljivati bit će poznati nakon javnog savjetovanja koje traje do 24. studenoga.

“S obzirom na važeću Uredbu o kriterijima za dodjeljivanje državnih nagrada za vrhunska sportska postignuća, potrebno je detaljnije propisati kriterije za dodjeljivanje državnih nagrada za vrhunska sportska postignuća i povećanjem novčanih iznosa državnih nagrada poticati mlade ljude na uključivanje u sport i aktivne sportaše na postizanje vrhunskih rezultata. Hrvatski olimpijski odbor višekratno je inicirao takav prijedlog prema Vladi RH i Središnjem državnom uredu za šport. Priloženi tekst Nacrta prijedloga nove Uredbe na tragu je HOO-ove inicijative jer predviđa povećanje iznosa državnih nagrada”, stoji u objavi na službenim stranicama HOO-a u kojoj se svi zainteresirani pozivaju na sudjelovanje u izradi nacrta Uredbe o kriterijima za dodjeljivanje državnih nagrada za vrhunska sportska postignuća.

HOO je na linku : https://esavjetovanja.gov.hr/ECon/MainScreen?entityId=6343 objavio Nacrt prijedloga nove Uredbe i poziva sve zainteresirane da u sklopu javnog savjetovanja do 24. studenoga 2017. godine na navedeni link dostave prijedloge i primjedbe na “Nacrt nove Uredbe” koja će se početi primjenjivati od 1. siječnja 2018. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.