Hrvatska košarka pred novim izazovima: ‘Neki otkazuju reprezentaciji, takve treba ignorirati’

Foto: fah

Hrvatska košarkaška reprezentacija pred novim je izazovima nakon neuspjeha na Europskom prvenstvu. Pred vratima su kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, Hrvatska će, kao i neke druge europske reprezentacije, biti oslabljena neigranjem igrača koji igraju u NBA ligi, kao što su Dario Šarić i Bojan Bogdanović. Mnogi se boje da će plasman na SP bez glavnih igrača biti nemoguća misija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U zagrebačkom hotelu Antunović u utorak je, u suradnji s marketinškom tvrtkom Neki Daniels održana zanimljiva prezentacija. Hrvatski košarkaški savez pokazao je što je napravio unazad dvije godine otkako više nije u rukama Danka Radića i predstavio strategiju naše košarke u budućnosti. Bila je to zanimljiva prezentacija, a posebno je bilo zanimljivo kada se došlo do teme otkaza hrvatskoj reprezentaciji, s kojima se i bivši izbornik Aleksandar Petrović susreo prošlog ljeta uoči EuroBasketa. No, i prije njega su izbornici imali dosta problema.

”Netko kaže da otkazuje zbog Ljetne lige, a onda pliva s dupinima i ne mislim da je to sve skupa bolje nego u isto vrijeme biti u reprezentaciji. Mi smo uvijek ti koji moramo davati odgovore zašto netko otkazuje, a to bi novinari trebali pitati te igrače”, rekao je Stojko Vranković, predsjednik HKS-a, komentirajući tako činjenicu da neki, kako smo već spomenuli, opetovano otkazuju reprezentaciji.

Ima i onih koji su otkazali čak pet puta, radi se o Leonu Radoševiću, centru berlinske ALBE. Vranković je tek rekao kako takve treba ignorirati, što se i čini. No, nažalost, trpi reprezentacija zbog otkaza koji se ne događaju kad je u pitanju primjerice hrvatska nogometna reprezentacija, za koju svi hrvatski nogometaši s velikim zadovoljstvom igraju te se odazivaju svakom pozivu izbornika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.