Hrvatski taekwandaši najuspješniji na turniru u Beogradu

Hrvatska taekwondo reprezentacija sveukupni je pobjednik međunarodnog turnira “Galeb open” koji se boduje za odlazak na olimpijske igre u Rio de Janeiru 2016.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na G1 turniru, koji je uz sudjelovanje više od 500 natjecatelja održan proteklog vikenda u Beogradu, odličja je osvojilo šestero hrvatskih reprezentativaca što je bilo dovoljno da Hrvatska postane ukupni pobjednik u ženskoj i muškoj seniorskoj konkurenciji. Drugo mjesto po ukupnom broju osvojenih odličja pripalo je Rusiji, treće Srbiji, a četvrto Španjolskoj.

Zlatna odličja za Hrvatsku osvojili su Lucija Zaninović u kategoriji do 49 kilograma kojoj je do najviše stepenice pobjedničkog postolja trebalo pet kola, a u finalu je slavila zlatnim bodom protiv Ruskinje Svetlane Igumenove.

Zlatna je u kategoriji do 73 kilograma bila i Iva Radoš iz zagrebačkog Metalca, a zanimljivo je da je Iva već treći put ove godine pobijedila olimpijsku pobjednicu Milicu Mandić, nakon Dutch opena i europskog prvenstva ovog puta i na domaćem terenu jer je Mandić reprezentativka Srbije i još članica Galeba, kluba iz Beograda koji je bio organizator turnira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U muškoj konkurenciji je do zlatnog odličja stigao viceprvak Europe Vedran Golec, uz brončanog Lovru Brečića jedini osvajač medalje u seniorima. Član Jastreba je u prva tri kola imao borbe protiv susjeda, dva puta je slavio protiv reprezentativaca Srbije Đorića i Vukelića sa 6:0 i 5:2 te u polufinalu protiv odličnog Slovenca Ivana Trajkovića 4:3. U finalnoj borbi Golec je na zlatni bod svladao Britanca Walkera.

Srebro je u kategoriji do 57 kilograma osvojila Martina Zubčić iz Dubrave, a bronce su pripale Mateji Kunović iz Banije i Lovri Brečiću iz Marjana.

HRVATSKE MEDALJE:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zlato – Vedran Golec, Jastreb (+87kg)

Zlato – Lucija Zaninović, Marjan (-49kg)

Zlato – Iva Radoš, Metalac (-73kg)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srebro – Martina Zubčić, Dubrava (-57kg)

Bronca – Mateja Kunović, Banija (-49kg)

Bronca – Lovre Brečić, Marjan (-63kg)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.