Iz HNS-a: ‘Liječnička služba čini sve kako bi spriječila eventualno širenje virusa’

Foto: fah

Ivan Perišić ponajbolji nogometaš hrvatske reprezentacije i najbolji strijelac Vatrenih na europskim prvenstvima neće biti na raspolaganju izborniku Zlatku Daliću za osminu finala Europskog prvenstva protiv po mnogima favorizirane Španjolske. Naime, Ivan je pozitivan na koronavirus te bi za Hrvatsku na ovom turniru mogao zaigrati tek ako bi Vatreni stigli do finala. Perišić će tako umjesto u Dansku otići u samoizolaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tim povodom je HNS izdao priopćenje glede odlaska ostalih hrvatskih reprezentativaca u karantenu, srećom, neće morati u samoizolaciju, dakle, svi ostali igrači bit će na dispoziciji Daliću.

“Nakon što je Hrvatski nogometni savez zaprimio test koji je pokazao da je Ivan Perišić pozitivan na virus SARS-CoV-2, liječnička služba hrvatske reprezentacije obavijestila je o situaciji nadležnu epidemiološku službu te pritom pokazala kako je reprezentacija tijekom Europskog prvenstva poštivala sve propisane mjere Stožera civilne zaštite RH, kao i mjere Uefinog Return to Play protokola.

Prema dostavljenim informacijama, nadležna epidemiološka služba procijenila je kako su mjere poštivane te da osim pozitivnog Ivana Perišića, kojem je određena 10-dnevna izolacija, ostali igrači te članovi stožera i delegacije ne trebaju ići u samoizolaciju. Reprezentacija u nedjelju u 10:35 leti iz Pule u Kopenhagen gdje je u ponedjeljak u 18:00 sati čeka utakmica protiv Španjolske u osmini finala Europskog prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjesni smo da se ovakvo nešto može dogoditi svakoj reprezentaciji i svakom pojedincu. Upravo zato od prvoga dana poštujemo sve mjere Stožera, kao i Uefin protokol, kako bismo spriječili mogućnost izolacije za veći broj igrača. U kontekstu novonastale situacije, liječnička služba čini sve kako bismo spriječili eventualno širenje virusa, kao što smo uspješno činili i tijekom jeseni kada smo imali slične pojedinačne slučajeve tijekom Lige nacija. To uključuje i antigensko testiranje koje je potvrdilo da nema drugih zaraženih članova reprezentacije. Žao nam je što Ivana neće biti protiv Španjolske, a želimo mu da mu COVID-19 prođe što brže i uz što manje simptoma”, poručio je liječnik reprezentacije dr. Saša Janković.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.