Kome plaćamo milijardu kuna RTV pristojbe: Hoćemo li više gledati hrvatsku nogometnu reprezentaciju na HRT-u?

Foto: fah

Kako smo već pisali nakon Svjetskog prvenstva hrvatska nogometna reprezentacija izgubit će se s ekrana Hrvatske televizije. Naime, Ligu nacija, koja počinje za manje od dva mjeseca, gledatelji u našoj zemlji trebali bi gledati na regionalnom Sportklubu.  Podsjetimo Hrvatskoj televiziji plaćamo oko milijardu kuna godišnje RTV pristojbe, a s privatnim kanalima očito su izgubili bitku za Vatrene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se događa na HRT-u? Javna televizija ostaje bez hrvatske nogometne reprezentacije, a RTV pristojba će se i dalje plaćati!

Kako sada stvari stoje finale Svjetskog prvenstva posljednja je utakmica Vatrenih na HRT-u. Naime, Hrvatska je na netom završenom Svjetskom prvenstvu u Rusiji osvojila za mnoge senzacionalno srebro, a Vatreni su jedinu utakmicu izgubili u finalu, i to uz pomoć argentinskog suca, Nestora Pitane, od Francuske. Igrom te ponašanjem na SP-u u Rusiji Dalić i Vatreni oduševili su nogometni svijet te stekli nove navijače diljem svijeta.

Je li finale SP-a zadnja utakmica hrvatske nogometne reprezentacije na HRT-u?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nikoga ne bi začudilo, iako nije definitivno. Izgubili su hrvatsku rukometnu reprezentaciju, Hrvatsku nogometnu ligu, gube i bitku za hrvatsku košarkašku reprezentaciju… Puno toga gube, no, RTV pristojba i dalje se svaki mjesec uredno plaća i uredno stiže do Prisavlja.  Kako smo već pisali, HRT je ostao bez prava na kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru, ostali su i bez Lige nacija te bez kvalifikacija za Europsko prvenstvo.

Hrvati će svoju nogometnu reprezentaciju, svoj nacionalni sportski ponos, biti prisiljeni pratiti preko regionalnog Sportkluba, koji se, dakako, dodatno naplaćuje te ne ide čak ni u redovnom MAX TV paketu.  Postoji tek minimalna mogućnost dogovora između HRT-a i Sportkluba kako bi na Prisavlju otkupili neke utakmice, međutim, zašto bi se Sportklub odrekao brenda kao što su Vatreni, dragulja koji su ”osvojili”? Hrvatsku reprezentaciju bi mogli na HRT-u ponovno vidjeti tek na SP-u, kako smo rekli, u Kataru i to ako se dogovore… Euro je definitivno izgubljen, što znači da je i ova generacija Vatrenih za gledatelje HRT-a definitivno izgubljena.

Ipak, malo optimizma i tamo gdje ga nema, da je suradnja HRT-a i Sportkluba moguća pokazuje nam slučaj od prošle godine kada su utakmice hrvatske košarkaške reprezentacije prenosili i HRT i Sportklub.  No, vremena se mijenjaju, za HRT i RTV pretplatnike na gore. No, zato će emisija ”Nedjeljom u dva” Aleksandra Stankovića, koji se prometnuo u najžešćeg navijača Vatrenih, ići najmanje do kraja stoljeća. Bez obzira na cijenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sportklub, ponovimo, od jeseni postaje ekskluzivni partner za prijenos svih utakmica hrvatske nogometne reprezentacije, što, dakako, uključuje Europsko prvenstvo 2020., kao i kvalifikacije za spomenuto natjecanje, kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2022. kao i novo reprezentativno natjecanje – Ligu nacija.

Utakmice Vatrenih moći će pratiti oni koji koriste usluge nekog operatera koji u svojoj ponudi imaju programe Sportkluba, što nije baš jeftino i tek dvadesetak posto građana koristi te pakete. Očekuje se kako bi ih do 2022. moglo biti 25 posto. Vrlo utješno, zar ne?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.