Kuzmanović: Još uvijek nam je otvoren prolaz u polufinale

Foto: snimka zaslona

Hrvatski vratar Dominik Kuzmanović, najbolji igrač dvoboja rukometaša Hrvatske i Francuske u kojem su Francuzi slavili s 34-32, smatra da je utakmica lako mogla otići i na drugu stranu te da je našoj reprezentaciji još uvijek otvoren prolaz u polufinale Europskog prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kuzmanović je u igru ušao polovicom prvog poluvremena i držao Hrvatsku u igri barem za bod sve do samog kraja.

– Kad sam ušao, ulovio sam jednu, dvije lopte, to mi je dalo samopouzdanja da mogu pomoći momčadi. Nažalost, nije bilo dovoljno. Igralo se ‘gol za gol’, moglo je lako otići na drugu stranu. Što je tu je. Mislim da nam je i dalje otvoren prolaz u polufinale, ako pobijedimo u sve tri utakmice. Mislim da je još uvijek sve na nama, optimističan je 21-godišnji vratar našičkog Nexea, koji je zbog bolesti bio upitan za nastup u Njemačkoj.

Protiv Francuske je imao nekoliko čudesnih obrana, kad je bio oči u oči sa suparnicima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– To su sve vrhunski igrači. Bilo koja obrana na svijetu to ne može zadržati, normalno da će biti ‘zicera’. Mislim da smo bili konkretni. Lako je to moglo otići na drugu stranu, ponovio je Kuzmanović i pred utakmicu s Mađarima, koja je na rasporedu u subotu, poručio:

– Moramo držati ovaj nivo. Mislim da će nam se i sreća osmjehnuti u nekim trenucima. Vjerujem u našu pobjedu.

Zvonimir Srna je sa šest pogodaka bio najbolji strijelac hrvatske reprezentacije na ovoj utakmici, a imao je samo jedan promašaj. Ni u njegovoj izjavi nije bilo malodušnosti zbog propuštene prilike.

– Teška utakmica, ali ponosan sam na našu ekipu, na svakog igrača i naš stožer, zato što smo ostavili srce na terenu. Znali smo da će biti otvorena borba, s puno tuče, trke, svega živoga. Ponosno smo otišli s terena i idemo dalje rekao je Srna te dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Svi smo željeli pobijediti. Još nam se kapetan razbolio. Sigurno nam je nedostajala njegova energija. On je srce i duša ove reprezentacije. Mislim da je i on bio ponosan na nas.

Srna je uvjeren da ova reprezentacija ima još puno toga za pokazati na ovom natjecanju.

– Mi smo protiv Španjolske pokazali da smo u vrhu, a to smo pokazali i danas. Analizirat ćemo gdje smo pogriješili i to ispraviti. S ovakvim pristupom idemo u sljedeću utakmicu, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.