Liga prvaka: City i Leipzig osigurali prolazak, Milan bolji od PSG-a

epa10963311 Manchester City's Erling Haaland scores his sides first goal with a penalty shot during the UEFA Champions League group stage match between Manchester City and BSC Young Boys at the Etihad stadium in Manchester, Britain, 07 November 2023. EPA/PETER KLAUNZER

Aktualni europski prvak Manchester City osigurao je plasman u osminu finala Lige prvaka nakon što je u susretu 4. kola G skupine pobijedio Young Boyse s 3-0 ostvarivši i četvrtu pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjednički niz “Građana” nastavljen je i u četvrtom kolu. Rutinskom pobjedom 3-0, City je došao do četvrtog slavlja osiguravši plasman u osminu finala.

City je poveo u 23. minuti golom iz kaznenog udarca kojeg je sigurno realizirao Norvežanin Erling Haaland, a u samoj završnici prvog dijela Phil Foden je lakoćom prošao svog čuvara, a onda lijepim udarcem zabio za 2-0.

Konačnih 3-0 postavio je norveški napadač sjajno pogodivši s ruba kaznenog prostora u 51. minuti za 3-0. Dvije minute kasnije gosti su ostali s igračem manje nakon što je zbog drugog žutog isključen Sandro Lauper.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Joško Gvardiol je odigrao cijeli susret za City, dok je Mateo Kovačić igrao do 80. minute.

U drugom susretu RB Leipzig je u Beogradu pobijedio Crvenu zvezdu s 2-1 pridruživši se Cityju u drugom krugu.

U jednom od najzanimljivijih susreta večeri Milan je na San Siru pobijedio PSG s 2-1 zakompliciravši situaciji u skupini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PSG je poveo, no “Rossoneri” su okrenuli rezultat ostvarivši prvu pobjedu u skupini.

U skupini E Atletico Madrid je deklasirao Celtic sa 6-0 preuzevši vrh ljestvice.

Ivanušec ušao u igru u 74. minuti

U drugom susretu Lazio je pobijedio Feyenoord s 1-0. Trenutak odluke dogodio se u sudačkoj nadoknadi prvog dijela kada je Lazio poveo golom Cire Immobilea kojem je to bio 200-ti gol za rimski klub u svim natjecanjima. Feyenoord je loše postavio zaleđe, što je iskoristio kapetan Lazija. Obišao je Justina Bijlowa i pogodio za 1-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toma Bašić nije nastupio za Lazio, a Luka Ivanušec je na suprotnoj strani ušao u igru u 74. minuti.

U skupini H Porto je pobijedio Antwerp s 2-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.